Toch op de fiets met een Zuidwester

fotovrijdagmiddag een fietstocht gemaakt op mijn racefiets, een route gezocht waar ik een beetje in de beschutting van de wind kon rijden, maar dat valt niet mee in dit jaargetijde op walcheren geen blad meer aan de struiken en de bomen, eerst met de wind mee naar veere, hier een mooi uitzicht over de kreken, foto
nu bij de Polredijk krijg ik de wind al schuin tegen, eerst richting de Veersegatdam achter de Resto naar boven de dijk op gereden, via Breezand en de Camping de Zandput richting Oranjezon, daarna via Oostkapelle naar de Aagtekerkseweg naar Aagtekerke, ik kon het hier merken dat ik dichter bij de kust kwam, de wind wakkerde stevig aan, door Westkapelle gereden en daarna de Zeedijk op hier kwam de wind pal uit zee, dus dwars op mijn rijrichting, ik moest hier stevig doortrappen om niet van de zeedijk afgeblazen te worden, bij het ijzeren vuurtorentje kwam de beloning wind achter hier de zeedijk af richting Domburg even een  top gehaald van 61 km/uur en dat zonder helm, via Domburg, Oostkapelle, Oranjezon, en via het fietspad bij de Beekhoekspolder en Breezand door naar de Polredijk, dit stuk ging bijna vanzelf, en daarna via de Veerseweg hier nog even de wind flink tegen terug naar Middelburg, vandaag toch een rit van 57 km.

4 gedachtes over “Toch op de fiets met een Zuidwester

  1. Blew er is altijd wel iets te vinden om niet naar buiten te gaan, volgende week ga ik een wandeling maken door het Meijendal.
    Zwollywood ja inderdaad Weerbarstig weer maar wel voldaan als je dan thuis komt.

  2. Blew vindt altijd wel iets om wel naar buiten te gaan. Nou ja, bijna altijd. Van gladheid en turbomotregen moet ik niks hebben. Meijendal bij Wassenaar? Dat ken ik wel. Zondags heel druk, door de week uitgestorven. Mooi! Plezier dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s