Rondje Wolpaartsdijk via de Schenge

  Maandagavond 2e Pinksterdag staat gewoon een training op het programma van onze Toerclub Vrijburg, we zijn vanavond met 10 man, afgesproken dat we het rondje Wolphaartsdijk en een gedeelte van Walcheren zullen rijden. We rijden weer via Vlissingen de Sloebrug over richting de zeedijk langs de Westerschelde, hier een stevige noordoostenwind tegen. Er wordt vanavond erg gedisciplineerd gereden, regelmatig wisselingen wie aan kop rijd. Via de Quarlespolder en de Kraaijertsedijk rijden we nu richting Eindewege, voor de spoorwegovergang gaan we nu naar Wolphaartsdijk. Via de Oudelandsedijk rijden we door naar Oud Sabbinge, nu gaan we over mooie rustige polderwegen richting de Schenge en het recreatiegebied de Piet. foto
De Schenge is een voormalige zeearm die vroeger het eiland Wolphaartsdijk van Zuid-Beveland scheidde. De zeearm is nu grotendeels ingepolderd en voornamelijk in gebruik als weiland. Het overgebleven natuurgebied bestaat uit rietland, grasland en restanten van oude kreken. In de kreek is het water brak, landwaarts wordt het zoeter. Waar zoete kwel aanwezig is groeien pinksterbloemen. Op de overgang van brak naar zoet is de rietorchis talrijk. Langs de kreek staan lisdodde, biezen en riet In het riet broedt de bruine kiekendief, kleine karekiet en rietgors. Elders brengen de knobbelzwaan, bergeend en kievit hun jongen groot. Lepelaars lepelen in de Schenge naar waterdiertjes. De aalscholver vangt er vis. De oude zeearm is van natuurhistorische en cultuurhistorische waarde.
Op Walcheren rijden we via Arnemuiden naar de sluizen van Veere, Op Walcheren maken we gezien het mooie weer nog een extra lus voor de liefhebbers, na de sluizen van Veere rijden we nu richting Gapinge en Serooskerke, ik ben zelf via de Zandvoortseweg terug gereden naar Middelburg. Maandag een rit van 71 km, op deze mooie 2e Pinksteravond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s