VTN Toertocht koud en kletsnat door de Betuwe

  Zaterdagmorgen vroeg naar Culemborg we waren met onze Toerclub Delta Vrijburg uitgenodigd om een toertocht te rijden door de Betuwe van 100 km.

De route was uitgezet rond Culemborg in dit gebied zouden we door de provincies Gelderland, Zuid-Holland en Utrecht fietsen.

We waren ongeveer om half tien op de startplaats bij het bedrijf VTN/BAM infra, hier werden we ontvangen met een kop koffie en een gebakje opgefleurd met een fietser, deze tocht werd voor de tiende keer georganiseerd.

Omkleden en fietsen gereed maken en daarna de briefing over de route om half elf was de start, we werden begeleid door drie verkeersregelaars op de motor.

De start was op het industrieterrein in Culemborg de groep was ongeveer 25 man sterk, waarvan de helft van onze Toerclub,we reden in de mooie outfit van VTN, een mooi gezicht.

De route ging eerst door de Betuwe door het fruitgebied met mooie hoogstamfruitbomen, en mooie sloten en plassen waar de Waterlelies en de Gele Plomp volop in bloei stonden, via mooie binnen wegen en dijken reden we naar Leerdam, via Leerbroek en Meerkerk gingen we richting Vianen.

Het flauwe zonnetje had inmiddels plaatsgemaakt voor zware bewolking, we reden zo het slechte weer in , het viel met bakken uit de hemel, geen regenjasje bij me, heel de groep heeft ongeveer een kwartiertje geschuild onder een paar bomen en een bushokje, maar na een kwartier blijft het hier ook niet meer droog, besloten om door te rijden en hopen dat het droog zou worden.

Bij Vianen zijn we over de Lekbrug gereden, hier viel bij de beklimming van de brug de groep uiteen, boven werd er weer gewacht, we rijden nu door het mooie historische plaatsje Vreeswijk, jammer van de regen daardoor was het niet mogelijk om van de omgeving te genieten, je had de volle aandacht nodig voor het natte wegdek.

Hier hadden we ook de eerste lekke band, maar dit was uitstekend geregeld, we werden begeleid door een materiaal wagen, er werd een achterwiel omgewisseld, en bij de rust pauze was de binnenband al vernieuwd.

Op een recreatiegebied langs de Lek was een rust pauze ingelast, hier werden we voorzien van broodjes en drank, het was nu nagenoeg droog, maar we waren kletsnat en koud, 10 graden was het op dat moment.

We hadden nu ongeveer 45 km gereden, na de rust pauze reden we verder over de dijk langs de Lek, we zaten weer direct in de regen, we hadden het nog steeds koud het tempo lag te laag, om ons wat op te warmen zat er niets anders op om wat harder te rijden, onze groep had hier geen probleem mee maar er vielen gaten achter in de groep, vermoeidheid, regen, tempo te hoog.

Bij het pontje naar Culemborg werd besloten om hier de ronde in te korte, het was de bedoeling dat we hier nog een ronde zouden maken richting Cothem en Wijk bij Duurstede, op dat moment was het een verstandig besluit om terug te keren naar de startplaats in Culemborg. Via het pontje over de Lek rijden we nu door Culemborg waar de wegen vol staan met plassen water.

Je zal het niet geloven bij aankomst bij de auto werd het droog en na een heerlijk warme douche kwam het zonnetje weer te voorschijn.

We hadden vandaag 60 km gereden, door het mooie gebied rond Culemborg, hierna konden we de feesttent in waar de live muziek met een heuse zanger met Amsterdamse Schlagers, ons weer warmte bracht, na een heerlijk lopend buffet zijn we om vijf uur weer richting Zeeland gereden.

Een uitstekende organisatie in een mooie omgeving van een stukje Nederland, hoop op volgend jaar op beter weer.

IMG_5140

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s