Fietstraining naar Neeltje Jans

foto  Woensdagmiddag heerlijke weersomstandigheden voor een training op de Racefiets, vandaag gekozen voor een rit richting Neeltje Jans. De volgende route gereden, via de Veerseweg  naar Veere daarna langs het fietspad van de Polredijk, net voor Vrouwenpolder ben ik richting de Veersegatdam gereden. Bij de dam zijn weer duizenden Spreeuwen in de weer en zwermen in de toppen van de Wilgen en de Duindoorns op zoek naar bessen. Gisteravond zijn er door meerdere vogelaars bij de Stormvloedkering tegen de avond grote wolken Spreeuwen gezien, het gaat over aantallen van ongeveer een miljoen vogels heel de lucht was zwart, het moet een geweldig gezicht zijn. Nu verder met mijn fietstocht ik ga nu over de stormvloedkering  verder naar Neeltje Jans, bij de opslagplaats van Rijkswaterstaat zie ik nog een mooie Buizerd opvliegen, bij Neeltje Jans even een stop gemaakt om een foto te maken van de reserve pijler, dat geeft een indruk hoe kolossaal die pijlers zijn. Ik fiets  nu weer terug  via de Noordzee zijde richting Noord Beveland en Walcheren. Vandaag een fietstraining van 45 km.

4 gedachtes over “Fietstraining naar Neeltje Jans

  1. Ik fietse er vanmorgen veertig, maar zag maar weinig door de dikke mist die om Amsterdam hing. Dat heeft ook wel wat, zo in het niets fietsen vlakbij een stad.

  2. Beste Draver…doe jij ook mee met de VK-hanendag aankomende zaterdag….Kun je foto’s van een kerkhaan maken of hebben jullie die niet in Zeeland….iets anders mag ook.
    Het was hier trouwens de hele dag een stralende dag.

  3. Edu de beterffende vogelaars waren behoorlijk onder de indruk van die grote zwerm.
    Martin, op Neeltje Jans was het ook mistig maar de pijlen gloorde ineens in de zon.
    Zwollywood, er staat er al een in de wachtstand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s