Een rit op woensdag voor de Kerst

foto  Woensdagmiddag een rit gemaakt op mijn mountainbike het was redelijk fietsweer. Deze keer ging de tocht via de oevers van het Veersemeer  bij de Veersegatdam ben ik over het viaduct van  de N57 gereden naar de bovenzijde van de dam hier een mooi uitzicht over de Noordzee en de Stormvloedkering. Bij de Banjaard nog wat beklimming gedaan door de op en afritten van de dijk hiervoor te benutten, hier ben ik tot de aanzet van de stormvloedkering gereden om daarna weer via de Veersegatdam naar Walcheren terug te keren. Hier heb ik nog een lus gereden langs de natuurgebieden Beekshoekpolder, Oranjezon, en via de bosfietspaden door de Manteling. Via Oostkapelle en Grijpskerke en natuurlijk het Zandvoortseweidegebied ben ik weer terug gereden naar huis, een rit van 45 km. Nog wat leuke vogel waarnemingen Torenvalk, Grote Zilverreiger, Groene Specht, Buizerd en veel watervogels in het Veersemeer, hier zwemt momenteel ook een IJsduiker rond, maar daar moet je toch wat meer geduld en tijd voor nemen om deze exemplaren te vinden.

2 gedachtes over “Een rit op woensdag voor de Kerst

  1. Op het Veersemeer ook van die enorme vlaktes met meerkoeten, tafeleenden e.d. (tienduizenden die bij elkaar drijven, allemaal snaveltje zelfde kant op)?

  2. Heerlijk Martin sporten en van de natuur genieten, inderdaad heel veel Meerkoeten en Tafeleenden en aan de oevers veel Scholexters.
    Het wordt nu wel erg koud op de bike, maar we gaan door.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s