Katerloop in een winters landschap

Katerloop op zondagmorgen 3 januari vreemde dag om je kater van de jaarwisseling weg te lopen, maar de Nieuwjaarsduik heeft het gewonnen van onze Katerloop vandaar dat we onze reguliere 1e zondagmorgen training van de Zandlopers in het nieuwe jaar daarvoor te gebruiken. We zijn uitgenodigd om te starten in de Pannenkoekenmolen de Graanhalm in Burgh-Haamstede de Katerloop bestaat uit een looptraining in combinatie met een fotopuzzel tocht door het bos. Na de nieuwjaarswensen te hebben uitgewisseld en de briefing vertrekken we in 6 groepen met de foto opdrachten naar het bos het zou ongeveer een uurtje aan tijd in beslag nemen. We hebben gelukkig wat plaatselijke bekenden van het gebied in onze groep, de instructie is hardlopend naar de Adriaan van der Weideweg te gaan, maar onze gidsen wisten een kortere route door het Zeepe, helaas door de sneeuw waren ook de voor onze ingewijde in dit gebied het spoor snel bijster. Na veel zoeken hebben we de eerste foto gevonden en hierna volgen er nog negen die we mogen gaan zoeken in het witte landschap. Van de tien opdrachten hebben we er zeven gevonden, een van de opdrachten bij de uitkijktoren in het bos heeft ons heel veel tijd gekost maar later bleek  dat er maar twee groepen deze opdracht konden vinden. Onderweg hebben we de groep in tweeën gespitst om wat tijdwinst te boeken en de vermoeidheid ging bij sommige ook een rol spelen, van het oorspronkelijke tijdspad is niet veel van terecht gekomen we waren ruim twee uur onderweg en bijna 15 km afgelegd. Bij aankomst bij de Graanhalm zat het grootse gedeelte al aan de glühwein en de oliebollen, de drie eerste van deze Katerloop waren de groepen die het laatst binnenkwamen in de Graanhalm en die veel tijd in het zoeken hebben gestoken, haastige spoed is zelden goed en verdiende winnaars.

Na afloop is ook de eindstand bekend gemaakt van de Zandloper die op de meeste zondagtrainingen aanwezig was in het bos een score van 47 keer op 52 weken, hierna werd de trofee 2009 uitgereikt.

Om negen uur vanmorgen vertrokken naar Schouwen en om half drie ben ik thuis van een heerlijke training in een winterslandschap.

Zaterdagavond laat nog even genoten van de uitzending op TV van het Kyteman’s Hiphop Orkest van het optreden in de Oosterpoort in Groningen, het was nagenoeg hetzelfde wat ik gezien heb in hun een na laatste optreden in 013 te Tilburg, alleen kregen we na Sorry nog twee nummers als toegift. Vooral bij No more singing the blues’ gebracht door Omar Soulay was ik weer even in bij het concert in Tilburg met mijn gedachten.

Trofee 2009

 

 

De Graanhalm Burgh-Haamstede

 

 

Bij het parkeerterrein

 

 

Advertenties

7 gedachtes over “Katerloop in een winters landschap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s