Weblog op weg naar de Kustmarathon

door Koen de Vries sportredactie PZC

Of hardlopers bijzondere mensen zijn weet ik niet, feit is dat het actieve bloggers zijn. Er zijn zelfs bloggers die zich verenigd hebben in de webloglopers, een club die regelmatig bijelkaar komt. Als je wil, kan je op het internet uren doorbrengen met het lezen van de belevenissen van hardlopers. Het gaat over vanalles, niet alleen over de sport. Vaak is het leerzaam, want hardlopers houden zich met de meest uiteenlopende hardloopzaken bezig: kleding, looproutes, trainingschema‘s, hartslagmeters, lichaamsoefeningen, tips over leuke en minder leuke wedstrijden, belevenissen tijdens trainingen, noem maar op.
Ook in Zeeland wordt fanatiek geblogd. Het fantastische weblog Op weg naar de Kustmarathon (ahum) is beslist niet de enige. De meeste blogs lezen als een trein en geven een extra dimensie omdat ze zich meestal op bekend terrein afspelen.

Een van de bekendere is Running Culture http://www.volkskrantblog.nl/blog/2256 van de Middelburgse langeafstandsloper Jack van Aspert. Hij mixt zijn atletiekverhalen met cultuur, want hij is cultuurambtenaar bij de Provincie Zeeland.

Een blog dat ook veel over natuur, muziek en fietsen gaat is van een Middelburgse atleet-op-leeftijd die zich Draver noemt. Hij lardeert zijn teksten vaak met mooie foto’s. Zijn adressen: http://www.zeelandnet.nl/weblog/data/draver/index.php
en http://www.volkskrantblog.nl/blog/5920.

In Zeeuws-Vlaanderen heb je het vaak humoristische blog van De Witte Kenianen (Tom en Wilco), die graag zichzelf en andere atleten op de hak nemen: http://dewittekenianen.punt.nl

Er zijn ook snelle Zeeuws-Vlamingen met een weblog. Patrick van Quekelberghe liep al eens een marathon onder de drie uur en blogt onder http://www.roadrat.nl/.
 
Een andere is Edwin de la Ruelle, die het in een van zijn laatste blogs heeft over zijn favoriete auto, de Porsche 993 RSR. Zijn adres: http://pkrunner.blogspot.com/
Dan woont in ‘s-Heer Abtskerke een zekere John, van wie ik de indruk heb dat hij zijn hardloopheil vaak buiten de provincie zoekt. Op http://renjerot.web-log.nl/renjerot/ kun je veel lezen en zien over hartslag, trainingschema’s etcetera.

Gisteren ontdekte ik het blog van Jacqueline uit Middelburg, die dit jaar in Rotterdam haar eerste marathon gaat lopen. Haar adres: http://curlyisrunning.web-log.nl/

http://www.pzc.nl/blog/kustmarathonweblog/

Advertenties

4 gedachtes over “Weblog op weg naar de Kustmarathon

  1. Draver wat geweldig. Ben benieuwd of je het merkt aan de bezoekers aantallen. Ooit sprak ik per ongeluk tegen een redacteur van de Provinciaalse Zeeuwse Courant. Voor mij is het echter altijd een belangrijke krant geweest.
    Ik stap ook niet over. Ik ben aan je blog gehecht geraakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s