Beuken tegen de wind

  Maandagmiddag onverwacht toch nog redelijk weer alleen de wind is spelbreker voor een rustige fietstraining, er staat een westenwind van 7 bft. aan de kust. Gezien de verdere voorspellingen van regen voor  deze week toch maar op de fiets gestapt voor een training, het eerste gedeelte met de wind op kop via het Jaagpad naar Vlissingen richting de kust.  Onder de duinen kan ik nu redelijk beschut fietsen richting Zoutelande en Westkapelle op de kop van Walcheren komt zelfs de zon door terwijl de helft van het eiland nog in de bewolking zit. Op de zeedijk bij Westkapelle blaast de westenwind dwars op mijn rij richting ik hel behoorlijk naar rechts stevig doortrappen voorkomt dat je omgeblazen wordt. Op het einde van de zeedijk wacht de beloning de westenwind in de rug, het gaat vanzelf snelheid tussen 40 en 50 km/uur een heerlijk gevoel dit gaat door tot Vrouwenpolder. Het laatste gedeelte gaat via de Polredijk naar Veere het gedeelte naar Middelburg heb ik de wind nog ongeveer 7 km tegen, even stevig doortrappen en we zijn weer thuis een rit van 52 km.  
 
 
 
Advertenties

6 gedachtes over “Beuken tegen de wind

 1. da’s werken.
  ik fietste voorheen altijd op en neer naar texel, waar we vaak vakantie hielden.
  toen mijn dochter 13 was, ging ze mee, toen hebben we in 2 dagen gedaan, overnachten in heemskerk.
  op de teugweg was er de 1e dag ook zo’n wind, met kledderregen.
  maar ze wilde per se door.
  toen ze in de jeugdherberg lach te slapen had ze zulke gloeiende wangen, dat het licht niet aan hoefde.

 2. Windkracht 7 heeft hier vrij spel. Maar wat een beloning inderdaad als je de wind in de rug hebt. Wat een weidsheid bij jou daar toch.
  Hartelijke groet, Coby

 3. lebonton mogelijk hebben we daar in dezelfde tijd gezeten, wij gingen ook regelmatig naar Texel voor vakantie, maar niet op fiets daarheen.

 4. Lekker stampen tegen de wind. Heerlijk. Ook wij gingen regelmatig naar Texel op vakantie. Vorig jaar nog vijf dagen. De eerste drie jaar dat we kindereen hadden, daarna afwisselend Texel, Beerse (bij Ommen), en Terschelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s