Marine Ronde van Walcheren

Woensdag 22 april waren we weer uitgenodigd met onze toerclub Vrijburg om mee te rijden met de Ronde van Walcheren een fietstocht achter voorrijders over een afstand van ongeveer 100 km.

Deze tocht wordt al voor de 29e keer georganiseerd door de Marinekazerne te Vlissingen in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee District Scheldestromen.

We werden omstreeks half tien verwacht in de kazerne aan de Buitenhaven te Vlissingen waar de koffie en de cake gereed staat in een grote hangar.

Omstreeks kwart voor tien worden we toegesproken door de commandant van de kazerne, en aansluitend de briefing door de sportinstructeur, we zijn tenslotte op militair terrein.

Er wordt gestart in twee pelotons van ongeveer  85 personen,   er wordt  gereden met een gemiddelde snelheid van ongeveer 25 km/uur dit wordt dus een ontspannend  dagje fietsen.

We worden vandaag op Walcheren begeleid door motor-escorteurs van de Koninklijke Marechaussee en de Politie wat een veilig gevoel.

Op alle kruisingen kunnen we vrij passeren door de begeleiding van deze jongleurs op de motor  het is een mooi gezicht door de steden Middelburg en Vlissingen.

De route is ruim rond Walcheren met een klein gedeelte door Zuid-Beveland, we rijden voor de lunch door Ritthem, Vlissingen-Oost, Lewedorp, Arnemuiden,Middelburg,Veere, Vrouwenpolder en na ongeveer 60 km arriveren we op onze rustplaats sporthal De Halve Maan te Oostkapelle.

Na de lunch gaan we richting Domburg en Westkapelle voor het laatste gedeelte gaan we over de Boulevard van Vlissingen terug naar de Marine kazerne.

Na afloop staat de traditionele nasimaaltijd te wachten in het restaurant van de kazerne, daarna gebruiken we de laatste consumptiebonnen om in de bar nog wat na te praten van deze uitstekend georganiseerde Ronde van Walcheren, een rit van totaal ongeveer 105 km.

 
 
 
 
 

5 gedachtes over “Marine Ronde van Walcheren

  1. Deze had ik dan weer gemist. Maakte vroeger ook van die marine-nasi (reuzel, trassi, sambal oelek, zijtjesspek, uien, prei, vetsin en djahe, al het overige is extra). Iedere woensdag en zondag nasi of rijsttafel. Ik vind het nog steeds erg lekker.

  2. Mooie foto’s! Wil er graag een paar “lenen”. Als reclame voor de komende tocht op 25 april 2012.
    Vooral de foto (de eerste) waar mijn goede vriend Peter Nieuwenhuize opstaat.
    Is het oké dat ik er een paar op onze site zet? M.vr.gr. Ruud

    • Ga je gang Ruud graag bronvermelding en een link naar mijn blog, zie helaas dat de foto’s van 2010 niet goed worden weer gegeven. Oorzaak is de overdracht van het Volkskrant blog naar WordPress. Veel succes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s