Jo de Roo Mont Ventoux Neeltje Jans

Het was vandaag niet moeilijk om mijn kop van mijn blog te verzinnen in dit mooie fietsweekend, zaterdag weer mijn eerste rit gemaakt over de vlakke Zeeuwse wegen met veel wind een groot contrast met de Franse alpen.

Zaterdagmorgen een tour gemaakt naar Schouwen via Neeltje Jans, onderweg een lekker tempo gereden mede veroorzaakt door een mede fietser waar ik onderweg bij aanklampte, een rit van 62 km.

En in de middag de koninginnenrit van de Tour de France met aankomst op de legendarische Mont Ventoux gelijk wat oude foto opgezocht van mijn beklimming aan de kale berg in 2004.

Zondagmorgen een rit je naar Neeltje Jans het was de bedoeling wat rustig uit te rijden maar daar kwam weer weinig van terecht maar daar ben ik zelf schuldig aan.

Ik was op een klein verzetje heerlijk op souplesse aan het uitrijden, maar al snel zat er iemand in mijn wiel en die nam vrij snel kop over.

En dan gelijk in het wiel en het tempo ging toen behoorlijk omhoog, kop over kop zijn we naar Neeltje Jans gereden. Bij het Tophuis ben ik weer richting Noord-Beveland gereden en weer vrij snel bij de sluizen zag ik weer een andere groep waar ik kon aanpikken.

Tot mijn grote verbazing zag ik dat Jo de Roo in deze groep zat hij fietste in de staart van deze groep, dus ik kon snel een praatje met hem maken. Mijn eerste reactie aan Jo de Roo was dat het een hele eer was dat ik naast hem mocht fietsen.

Jo de Roo werd Nederlands kampioen in 1964 en 1965 en hij deed vier keer mee aan de Ronde van Frankrijk en won drie etappes.

Terloops nog even gevraagd naar zijn leeftijd antwoord met een glimlach 72 jaar en weg was hij richting de kop van de groep, snelheid inmiddels rond 40 km/uur.

Bij de afslag naar Noord-Beveland brak deze groep in tweeën, vier man van de TC Goes reden via Walcheren richting Zuid-Beveland, zodoende kon ik met dit groepje richting Middelburg rijden.

Het was weer genieten dit weekend, maar wel weer oppassen met al die toeristen op het fietspad.

PIC_1189

Op de top Mont Ventoux

PIC_1153

Achtergrond de Mont Ventoux

PIC_1214

Mont Ventoux

Jo de Roo

8 gedachtes over “Jo de Roo Mont Ventoux Neeltje Jans

  1. O, goh, Draver!
    Ik heb Jo vaak in mijn wiel gehad, toen ik nog op het ZTI in Goes zat. (In het wiel van mijn brommer dan hé.)
    Kleinwereldjegroetjes

  2. Bart ik heb het genoegen gehad om al eerder met Jo de Roo te fietsen in een groep, maar het onverwachte en gelijk met de tour is een mooi moment.

  3. Draver, leuk dat jij de Mont Ventoux vijf jaar geleden hebt beklommen. 2004 was het jaar dat ik met de racefiets een ongeluk kreeg. IN 1993 heb ik ook de Mont Ventoux opgegaan. Kijk maar op mijn weblog.
    Jo de Roo kan ik me niet meer herinneren. Hij is verdrongen door Jos de Roo, een collega leraar op Curacao. Mijn zoon Marijn heeft een paar jaar geleden een middagje bij Haarlem gefietst met Astorloa, de wereldkampioen van dat jaar. Hij kreeg zijn regenbooghandschoentjes van hem!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s