Wandeling van Arolla naar Pas de Chévres

We nemen donderdag 9 juli voor onze derde wandeldag de auto naar Arolla voor onze tocht naar de Pas de Chévres de aangeven wandeltijd is 2,5 uur naar de top op 2855 m hoogte.

We beginnen in Arolla op een hoogte van 2006 meter, het eerste gedeelte gaat grotendeels door het bos wat hoofdzakelijk uit alpendennen en lariksen bestaan deze boom die als enige de boomgrens weet op te trekken tot boven 2000 meter.

Al snel komen we uit op de alm weide Tsijlore Nouvre die nog redelijk in bloei staan, na de berghutten bij La Remointse begint de echte klim over steile smalle paden.

De omgeving is prachtig, de Pigne d’Arolla schittert in de ochtendzon en ter hoogte van enkele bouwvallige almhutten, waar de weg weer samenkomt met het bergpad op een hoogte van 2.409 meter, hebben we een prachtig zicht op de Glacier de Tsijiore Nouve het lijkt net een bevroren waterval.

Het is een schitterend landschap met diepe kloven waar we tijdens deze wandeling zicht op hebben.

We lopen nu op een bergpad via rotsen en puinhellingen het is aardig steil geworden en we komen bij een splitsing het ene pad gaat naar Col de Rietmatten de verbinding met de tocht naar de Cabane des Dix en wij nemen de richting naar Pas de Chévres.

Het laatste gedeelte is redelijk stijl en je kan het merken aan de ademhaling door de ijlen lucht, hier en daar zijn ook sneeuwvelden te zien, maar boven krijgen we de beloning het uitzicht is indrukwekkend.

We zitten hier heerlijk op een rots met uitzicht op de achterzijde van de Dixan en de Montblanc de Cheilon, in de verte de Dente Blanche, de Matterhorn kunnen we helaas niet zien door de bewolking.

Het is hier mogelijk d.m.v. een zeer steile stalen trap af te dalen naar de Glacier de Cheilon, hier zien we dit jaar maar vanaf al durft mijn partner het wel aan.

We blijven hier boven op een rots nog even genieten in de zon en gelijk wat koolhydraten innemen voor de afdaling naar Arolla na ruim 5 uur zijn we weer bij de auto het waren vandaag 882 hoogte meters die we hebben overwonnen.

Gentiaan

Pad naar Pas de Chévres

Zicht op de pas

Glacier de Cheilon

Trap naar de Glacier

Alpenkauw

Afdaling

Arolla

18 gedachtes over “Wandeling van Arolla naar Pas de Chévres

 1. Wat kun jij prachtige bergfoto’s maken. Ze hebben allemaal wel iets bijzonders. En wat zou ik daar graag stenen gezocht hebben.

 2. Jeetje, Draver, wat een indrukwekkende uitzichten heb je gezien en gekregen. Je moest er wel wat voor doen, maar de beloning is er ook naar. Die blauwe gentiaan, echt heel mooi om dat ook tegen te komen.
  Hartelijke groet, Coby

 3. Het was inderdaad werken om boven te komen, en als we op de camping terug waren dan ging na het avondmaal ook snel het licht uit bij ons.

 4. Potver Draver, dat zijn me toch mooie foto’s.
  Je hebt niet stilgezeten zie ik wel.
  Da’s genieten. De gentiaan doet gewoon zeer aan je ogen.
  Snotverkoudengroeten

 5. Draver bij deze bloemen moet ik meer gegevens hebben, groeiplaats, bladvorm. In de Alpen groeien meerderen anemonen en de gele composiet, tjee dat is helemaal moeilijk zonder meer informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s