Tuinvlindertelling

De Vlinderstichting organiseert dit weekend voor het eerst een tuinvlindertelling. Zaterdag en zondag 1 en 2 augustus even een moment in de tuin of op het balkon en tellen zie info van de Vlinderstichting. Het zou leuk zijn als de VK bloggers dit vermelden op hun blog.
Foto’s zijn van vrijdagmiddag

Lees meer over de tuinvlindertelling.

 

 

Distelvlinder

 

 

 

 

Oranje Zandoogje

 

 

 

 

 

Oranje Zandoogje

 

 

 

 

Bruin Zandoogje

 

 

 

Distelvlinder op een Distel

 

 

 

 

 

Oranje Luzernevlinder parend

 

 

 

 

 

Oranje Luzernevlinder op Klaver

 

 

31 gedachtes over “Tuinvlindertelling

 1. natuurijk doe ik mee hier in het Noorden! Ik ben gek op vlinders! Dansende bloemblaadjes!
  Opvallend weinig koolwitjes dit jaar in deze regio. En ik wacht weer op die kolibrivlinder die de afgelopen 2 jaar m’n tuin indook 🙂
  Vandaag weer, lekker zonnetje dankuwel, een ware invasie ontvangen. Gezien ik nog een vlindervriendelijke tuin heb ben ik vol goede moed dit weekend!

 2. Draver misschien doe ik wel mee. Koolwitjes (welke?), citroengeeltjes, blauwtjes (moet ik wel opzoeken welke), atalanta’s, distelvlinders en kleine vos fladderen rond. Als de herfstasters bloeien vind ik de vlinderbezoekjes het mooist.

 3. Alle Vlinders zijn moeders mooiste, althans dat vind ik. Je komt ze overal en nergens zo maar tegen. Ze fladderen in en uit en geven stilte in het geluid.

 4. Motek inderdaad de tweede generatie van de Distelvlinder zit op iedere bloem in mijn tuin, maar ik zoek nog steeds naar de eerste Kleine Vos. De Kolibrivlinder had ik al vroeg in het voorjaar, maar is nu spoorloos.

 5. Martin het is niet zo moeilijk Koolwitjes zijn er maar twee, klein en groot. En de Distelvlinder kan je momenteel niet missen die zie je overal fladderen.

 6. Geen beginnen aan. Ik heb een grote Budleia (paarse vlinderboom) met meer dan 100 bloemen. Op elke bloem zitten er minstens drie. En ze dwarrelen door de lucht als bloemblaadjes. Vele soorten. De gehakkelde aurelia en de koninginnepage spreken het meest tot mijn verbeelding, maar ook dagpauwogen, atalanta’s , bruine vosjes, koolwitjes en ga zo maar door. Nog nooit was mijn vlinderboom zo dicht bevolkt.

 7. Thera, maar de Koninginnepage is wel heel bijzonder in je tuin, bij mij zitten de Budleia’s ook vol inderdaad moeilijk te tellen, een indicatie is ook goed.

 8. Beste Draver,
  Vlinders fotograferen is moeilijk. Bijna net zo moeilijk als het fotograferen van kleine kinderen. Als het toestel klik of klak of brrr zegt is de vlinder allang gevlogen. Wat rest is een armetierige distel of een eenzame grashalm. En als je geluk hebt nog net het puntje van de vleugel van de vlinder.
  Ik heb zegge en schrijve een fatsoenlijke foto van een vlinder. Ik weet niet van welk merk. Oranje met zwarte stippen en zo. Je ziet ze overal. Behalve op mijn foto’s.
  Jij beheerst de kunst blijkbaar wel. Fantastische foto’s en vlinders met romantische namen! Heel mooi.
  Ik kan ze natuurlijk wel tellen, maar er komen nagenoeg geen vlinders in mijn tuin. Behalve mijn echtgenote dan!!
  Groeten.

 9. Rein-john de nieuwe generatie camera’s die zorgen dat alles juist wordt ingesteld, gaat bijneavanzelf maar wel een beetje geduld is nodig. Die bijzondere vlinder in je tuin die telt ook mee.Leuk verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s