Wandeling van Ferpécle naar Glacier Du Mont-Miné

Woensdag 15 juli gaan we met de auto richting La Forclaz om daarna via een smalle weg naar Ferpécle te rijden voor een wandeling naar de Glacier Du Mont-Miné . De weg naar Ferpécle is zeer smal indien zich een tegenligger aandient dan moet je naar de uitwijkplaatsen om elkaar te kunnen passeren, gelukkig hoeven wij daar geen gebruik van te maken. Het is vandaag wat bewolkt en zo nu en dan valt er wat regen, maar we hebben inmiddels al wat ervaring met dit soort weersomstandigheden, in onze rugzak zit in ieder geval het regenpak. Nadat we onze auto geparkeerd hebben beginnen we aan onze wandeling naar de Gletsjer, na ongeveer een half uur komen we bij een kleine stuwdam die deel uitmaakt van het grote netwerk van watertoevoer naar de Dixence. Hierna moeten we even stevig klimmen tot we bij een rivier komen dit gedeelte is tot het grote meer bij de Gletsjer goed te belopen de natuur is geweldig het wemelt er weer van de vlinders vooral als de zon doorbreekt. Ook het uitzicht is weer adembenemend met zicht op Bricola, Dent Blanche, Cervin en de Glacier Du Mont-Miné. Aan de voet van de gletsjer nemen we even de tijd voor onze middagpauze , maar die wordt noodgedwongen onderbroken door een snel opkomend onweer we staan midden aan de voet van een de gletsjer, we zoeken snel wat beschutting bij een paar grote stenen en dat lukt aardig. Ne deze bui lopen we verder over rotsen en puin naar de voet van de grijs zwarte gletsjer, we blijven een poosje staan bij een snel stromende rivier die van onder gletsjer stroomt. We voelen ons hier erg nietig tussen deze reuzen van boven 4000 meter, ons hoogste punt is vandaag 2100 meter en na ongeveer 4 uur zijn we weer bij onze auto.

 

Zicht op de Gletsjer Du Mont-Miné

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Icarusblauwtje

 

 

 

 

 

 

Apollovlinder

 

Advertenties

17 gedachtes over “Wandeling van Ferpécle naar Glacier Du Mont-Miné

 1. Draver, heb je warempel mijn,achterneef gefotografeerd. Ik zal heb doorsturen. Bedankt. Hij lijkt verdomd veel op mij. Hij zal er blij mee zijn. Ik herkende hem meteen!!
  Metopgewondenvleugelsgroet, Icaris.

 2. Wederom een mooi blog, Draver.
  Ik zit nog op antwoord te wachten op mijn vraag hoe ver de gletscher de laatste jaren is teruggetrokken.
  Ceesgegroetje

 3. Wederom een mooi blog, Draver.
  Ik zit nog op antwoord te wachten op mijn vraag hoe ver de gletscher de laatste jaren is teruggetrokken.
  Ceesgegroetje

 4. Hallo Cees even druk op dit moment vrijdag een hele dag aan de kust bij Katwijk en vandaag voor een fietstocht naar Ridderkerk.
  Ik heb op een terras gesproken met Belgische wandelaars die spraken hun verbazing uit dat deze gletsjer zover teruggetrokken was, ze waren hier 20 jaar geleden geweest met de kinderen. Ook een grote afname van het aantal sprinkhanen viel hun op.

 5. Draver, ceesincambodja, wil weten hoe ver de gletcher de laatste jaren is teruggetrokken?? Cees, ik help je even Draver, ongeveer 33 meter en 52cm. vreugevollevliegurengroet.

 6. Weer een hele mooie reportage. Het is te zien dat je veel zorg en aandacht aan de foto`s hebt besteed. Die blauwe vlinder op de stenen vind ik schitterend. Ook de berglandschappen zijn en blijven indrukwekkend.
  Dank weer voor het meegenieten Draver!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s