Weekend fiets en looptraining

Zaterdagmorgen nog even geprofiteerd van de geweldige nazomer met een fietsrit over de stormvloedkering naar de kop van Schouwen, bij de rit terug richting Walcheren kwam ik een grote groep roeifietsers tegen die hadden dit weekend op Neeltje Jans de Europese Kampioenschappen. De roeifiets is een ligfiets waarbij de berijder zijn/haar fiets voortbeweegt door het maken van een roeibeweging. Hierbij worden dus de benen, de armen, de rug, de buik en de schouders gebruikt! Uniek van de roeifiets is het volledig traploze aandrijf- en schakelmechanisme door middel van een dyneema kabel op een Snek in plaats van een ketting op kettingwielen. De roeifiets is een allround fitnessapparaat waarmee je plezierig en in een ijltempo voortbeweegt. Ik ga toch maar verder op mijn racefiets richting de Veesegatdam en besluit om nog een slinger over Walcheren te rijden. Via Vrouwenpolder, Oostkapelle en Grijpskerke fiets ik door het natuurgebied van de Zandvoortseweg waar het normaal tijdens dit jaargetijde vol zit met watervogels die op doortrek zijn om hier te fourageren, maar door de droogte staan alle plasjes al maanden droog. Na 65 km ben ik weer thuis.

 

Rowingbike

Zondagmorgen de loopschoenen aan voor een wegtraining van ongeveer 50 minuten, het is deze morgen druk in de binnenwegen veel hardlopers en wandelaars het zal wel te maken hebben met het loopvirus wat momenteel boven Walcheren drijft vanwege het grote succes van de Kustmarathon. Het is in ieder geval een gezonde en voordelige manier van sporten, en je bent niet afhankelijk van anderen en het resultaat bepaal je zelf afhankelijk van je inzet en trainingsijver.

Advertenties

5 gedachtes over “Weekend fiets en looptraining

  1. Martin ik ben vanmorgen vroeg naar Zierikzee geweest voor een vergadering op de fiets en vergaderkleding in de rugzak 42 km zuidwest achter, maar vanmiddag een sterk toegenomen ZW helemaal tegen vooral op de Zeelandbrug kon ik de teller net op twintig houden, en 25 minuter langer gereden dan vanmorgen.

  2. Annet en dan het contrast met het lozen van de melk over de akkers tegen de lage prijzen als protest in Europa wat een contrast dat is ook niet te behappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s