Op de MTB naar de snoepwinkel

Zaterdagmorgen vroeg waren de weersomstandigheden slecht voor een rit op de racefiets, de wegen waren nog behoorlijk nat van de hevige regen van de afgelopen nacht. Na de middag maar weer op de mountainbike als alternatief voor de racefiets, dit geeft gelijk weer wat andere mogelijkheden voor een ander parcours, met deze banden is het ook mogelijk om over bos en duinpaden te rijden. Een rit gemaakt door de noordkant van Walcheren, via Gapinge ben ik naar Serooskerke gereden hier nog even een stop gemaakt bij een tweewielerspecialist in mtb en racefietsen. Mijn mtb heeft wat mankementen, mijn pion en ketting en mogelijk mijn balhoofd zijn nodig aan vervanging toe, en dan komt de vraag weer om de hoek kijken nieuw of repareren. Een slimme verkoper die gelijk een mtb in gereedheid bracht om een proefrit te maken, jawel een juweeltje en net iets meer dan 10 kg. Daarna maar weer op mijn oude Gazelle gestapt die een paar kilogrammetjes zwaarder is richting Grijpskerke gereden, via binnenwegen door naar Oostkapelle en daarna door het bos van Westhove naar Vrouwenpolder. In het laatste gedeelte langs de Polredijk wordt ik regelmatig voorbij gereden door snelle rijders op de lichtere racefietsen, je kan dan gelijk merken dat je door de dikke banden toch wat meer rolweerstand moet overwinnen. Vandaag een rit van 40 km, en daarna achter de pc om op internet naar de snoepwinkel te gaan kijken in de wereld van nieuwe mountainbikes en racefietsen, eind oktober staan al die speeltjes weer op de beurs in Utrecht.

Advertenties

13 gedachtes over “Op de MTB naar de snoepwinkel

 1. Het lijkt mij vreselijk altijd wegen te moeten rijden
  die geschikt zijn voor de racefiets. Je mist dan een
  boel al compenseer jij dat wel weer door rennen
  (maar kijk je daarbijn ook om je heen?). Vorig jaar
  heb ik veel plezier gehad van een ATB in de Ardennen.
  Heerlijk door de bossen, maar ook over wegen.

 2. Martin inderdaad met de ATB kom je op plaatsen waar dat met racebandjes niet mogelijk is, maar zo als je weet tijdens het hardlopen zit ik ook altijd in de natuur, vandaag weer door het bos en de duinen en via het strand terug, dat is genieten.

 3. Draver, 10km, moet dat niet zijn 10kg! Wat ben je toch super actief!!! Robert, wil je dat Draver struikelt over een boomstronk, of een andere oneffenheid, met alle gevolgen van dien!! Even geen foto’s. Dit gaat te hard!! Sport ze Draver.

 4. en ìk wist niet eens wat een MTB is :-).
  ATB trouwens ook niet. vermoed dat de naam betekent dat die voor alle soorten terreinen geschikt is, maar dan weet je als leek nog niks. zwaarder dan een mountainbike, of juist lichter?

 5. Maria-dolores . Wellicht een klein onderscheid maar voor de echte Mountainbikers een wezenlijk verschil. De ATB gebruik je in de stad, de MTB voor offroad fietsen en het betere werk in de natuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s