Amsterdamse Waterleidingduinen

Donderdag een mooie wandeling gelopen door de Amsterdamse Waterleidingduinen, dit gebied ontbrak nog aan onze ontdekkingstochten door de duingebieden van Nederland.

De meeste tijd breng ik zelf door om te wandelen in het voormalige waterwingebied van de gemeente Middelburg Oranjezon en de kop van Schouwen.

Het weer was uitstekend voor eind oktober rond het middag uur was het zelfs warm, we zijn gestart bij de ingang aan de Zandvoortselaan.

We hebben het eerste gedeelte van de route gelopen door het open duingebied aan de westzijde en via het Eiland van Rolvers zijn we naar het voormalige pompstation gegaan wat nu in gebruik is als bezoekerscentrum.

Na de koffie in het karakteristieke pompgebouw zijn we via de oostzijde gedeeltelijk door het bosgebied en afgewisseld met duinvalleien weer terug naar de Zandvoortselaan gelopen.

Vandaar weer terug met het openbaar vervoer naar het station Heemstede-Aerdenhout, we hadden het geluk dat we bij de bushalte nagenoeg direct konden instappen in de bus en op het station stond de trein al gereed richting Leiden.

Het was een waardevolle wandeling door een mooi stukje Nederland.

 Kardinaalsmuts

Bruinrode Heidelibel

Damhert

Snoek

Kleine Leeuwetand

Doornappel

Doornappel

Bezoekerscentrum De Oranjekom

Advertenties

18 gedachtes over “Amsterdamse Waterleidingduinen

 1. Geweldig om zo een snoek te kunnen zien staan.
  Hoe heet dat mooie diep roze bloemetje met dat
  oranje belletje dat eruit hangt?
  Ik ging gisteren net de andere kant op: Noordhollands
  Duinreservaat (noordelijk van NZK).

 2. Voor mij was het de eerste keer dat ik een Snoek zo mooi op zijn prooi zat te wachten in het waterkanaal, bloem is van de Kardinaalsmuts staat momenteel bijna overal in de duinen in bloei.

 3. De snoek is prachtig, de kardinaalsmuts is de vrucht niet de bloem. De onderste paddenstoel is de grote parasolzwam. Verder gewoon prachtige foto’s van een prachtig gebied.

 4. Draver, een prachtig groot gebied met een groot bio diversiteit. Deze zomer een vos op 3 meter afstand, bleef gewoon staan, prachtige foto’s gemaakt. En heel rustig in de week. Er staat een prachtige "kijkhut". Zeker de moeite waard om bij een volgend binnen te gaan.Daar zitten dan ook de specialisten, die alle vogels kennen.
  Wij gaan ook altijd met de trein ernaar toe, vertrek vanuit Breda. Mooie foto’s Draver. Hartelijke groet Icarusblauwtje.

 5. Nog even Draver, het is zo vreemd om "vogelspotters te zien in de Amsterdamse waterleiding en , soms zie je dezelfde "spotters op Kampina, om vervolgens ze weer te zien in de vogelkijkhut in Wissenkerke. Ik geef het maar mee, en een apparatuur dat die mensen hebben!!!!!!! vliegensvlugweg. Icarusblauwtje.

 6. Icarusblauwtje ik ben zelf ook lid van de vogelwerkgroep, maar om vogels te spotten in het hele land gaat mij een beetje te ver. Amsterdamse Waterleidingduinen is een uitgelezen gebied om te trainen, veel loopgroepen waren donderdag aan het trainen.

 7. Wat een mooie foto`s. Wij zijn daar 30 oktober met de kleinkinderen geweest,speciaal voor de herten. Heb ook bij mijn op de site een aflevering aan besteed, zijnde Herfst en herten luchten..,maar zoals je nu laat zien is er meer te bekijken dan aleen die herten. Mooi gedaan.

 8. Theo dank voor je reactie wij waren daar op donderdag een heel mooie dag, Kennermerduinen staan ook nog op het programma maar het is een hele rit vanuit Middelburg daar naar toe maar wel de moeite waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s