1.19.79 ONK Bandenlichten

Vandaag op de Jaarbeurs Bike Motion een wedstrijd bandenlichten tijd 1.19.79 min.

Zal mijn tijd maar niet vermelden als ik een lekke band moet vervangen.

17 gedachtes over “1.19.79 ONK Bandenlichten

 1. Draver, heb je een nieuwe gekocht?? Likkebarend rondgekeken?? Kan ik jou bellen als ik een lekke band heb?? En de singelloop dan. ?? Je wijkt af van je schema. Vlindergroet.

 2. Icarusblauwtje helaas geen Singelloop ze konden niet voldoen aan mijn vraagprijs, vandaar naar Utrecht. Voorlopig alleen rondgekeken in de snoepwinkel, maar ik weet mijn voorkeur.

 3. Was het een voor- of een achterwiel (scheelt maar alles!) en was het inclusief wiel uitnemen of niet?
  Jouw voorkeur? Vast een Carbonfreaks Project quotGold Worksquot.
  Ceesgegroetje

 4. Cees achterwiel en uitnemen zoals de fiets daar staat. Ben voor en MTB geweest maar vermoedelijke geen Carbonframe zal een aluminium worden vanwege budget, ik geef een voorkeur aan een betere schakelgroep boven carbon.

 5. Deze week ben ik een uurtje of wat bezig geweest met een ketting vervangen. Nog nooit gedaan. Zwarte handen, geen succes. Donderag kocht ik een roestvrijstalen met kliksysteem (niet meer met zo’n visje als borg). Het koste wat moeite, maar een minuut of twintig en hij lag erom. Bandenplakken is eigenlijk een fluitje van een cent, maar het valt me op dat steeds meer mensen het niet kunnen en/of uitbesteden aan de fietsenmaker.

 6. De snelste tijd is gister verbeterd naar 1.14.00, benieuwd of daar vandaag nog iemand aan komt. Het gaat inderdaad om het wiel uitnemen, band leeg laten lopen, binnenband verwisselen, band oppompen naar 8Bar, en weer in het frame steken. Met dat in het frame steken was nog opvallend veel moeite, veel gehannes met de ketting.

 7. Maria-dolores maar je weet hier in ons land het uitgelezen vervoermiddel in de stad en dan is het toch gemakkelijk dat je zelf snel een band moet kunnen wisselen.

 8. Martin ik heb gister ook nog wat uitleg gehad over fietskettingen, de deskundige van KMC teste zelf verschillende kettingen uit soms drie verschillende merken aan elkaar. Hij vertelde vol trots dat hij dit jaar al 23000 km op zijn fietsteller had staan.

 9. Na drie dagen van bloed, zweet en tranen werd Shaun Visser uit Eindhoven gekroond tot Open Nederlands Kampioen Bandenlichten. Met een tijd van 1.06.97 was hij de snelste van de kandidaten.
  De kandidaten werden losgelaten op een complete racefiets met lege achterband die op professionele wijze moest worden gerepareerd. Hans van Bon, speaker bij wielerwedstrijden en vader van profcoureur Leon van Bon, begeleidde het spektakel met deskundig commentaar. De dagwinnaars werden beloond met een setje race- of MTB-banden van Vredestein. De overall winnaar Shaun Visser kreeg levenslang gratis banden bij deze bandenfabrikant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s