Kyteman in 013 Tilburg

Zaterdagavond naar het laatste club optreden van het Kyteman Hiphop orkest in 013 in Tilburg geweest om kwart voor acht waren we aanwezig in de Dommelsch Zaal en konden een goede plaats vinden redelijk in het midden met een mooi uitzicht op het voorste gedeelte van de zaal en op het podium. Rond half negen gaat de muzikale sensatie van dit jaar in een uitverkocht 013 van start met een geweldige lange intro, ik ben niet zo goed in het onthouden van de gespeelde nummers maar ik dacht dat de opening die ze speelde Marching Band was. Als een slangenmens soleert en dirigeert Colin Benders over een klein gedeelte van het podium om met zijn bijzondere gebaren het niveau van de muziek aan elkaar te smeden. Daarna speelde ze het hele repertoire in afwisseling met de rappers ( MC’s Master of Ceremonies ) in wisselende samenstelling ik telde soms wel 26 personen op het podium. Het was een subliem concert met een mengeling van Afro-Amerikaanse muziek, van gospel, blues en jazz tot soul, funk en hiphop. Een mooi moment was ook samenstelling van de groep uit onze multiculturele samenleving tot onze bevolking, en de behandeling van gelijkheid in ons land en een opsteker werd er gegeven aan de uitspraken van Herman Van Veen. Colin Benders en zijn Kyteman hadden de zaal volledig in hun greep hij sprak de zaal toe zonder microfoon en iedereen luisterde muistil toen hij vroeg of ze voor ons het publiek mochten Jammen, dit werd een geweldige swingende uitvoering waar alle muzikanten vooral de blazers en strijkers goed tot zijn recht kwamen. Na het laatste vaste succesnummer Sorry kregen we nog een toegift van twee lange nummers een geweldige avond in 013 ik ben blij dat ik het feest met Kyteman HipHop orkest mocht meemaken. De DVD die ik heb gekocht is een mooie herinnering aan dit muzikale project wat nu bijna ten einde is, de afsluiting is in de HMH op 11 december in Amsterdam inmiddels al lang uitverkocht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s gemaakt met compactcamera.

 

 

12 gedachtes over “Kyteman in 013 Tilburg

  1. Zwollywood ik heb de DVD en CD Limited uitvoering gekocht in de shop tijdens het concert, het geheel zit in een kubus van Kyteman. Een aanrader, DVD is een opnamen van het optreden in de Oosterpoort in Groningen. Je kan al een nummer bewonderen op de site van Kyteman http://www.kyteman.com/

  2. Koen geen toestemming om een professionele camera mee naar binnen te nemen, criterium met een afneembare lens mogen de camera’s niet mee naar binnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s