Trainingen van de laatste dagen

Woensdagmiddag een looptraining, een duurloop van ongeveer 55 minuten door de Schellach het gebied tussen Middelburg, Gapinge en Veere. Ik was laat deze middag en ik had niet in de gaten dat de schemer zo snel zou invallen, terwijl ik mijn reflecterend loophesje had thuisgelaten . Het is absoluut noodzakelijk dat je in het donker met een goed zichtbaar loophesje gaat trainen op de smalle wegen. Ik heb het wel eens meegemaakt dat een automobilist zo was geschrokken van mij onverwachte aanwezigheid in het donker, dat ze zodanig op haar rem trapte dat de auto 180 graden rond draaide, gelukkig is het daar wel bij gebleven.

Donderdagmiddag was het goed weer voor een rit op mijn racefiets, alleen de wind was vandaag een geduchte tegenstander. Meestal plan ik geen route ook vandaag niet, een fietser voor mij die bepaalde vandaag mijn route, als ik een speerpunt voor me zie dan probeer ik mij daar altijd aan vast te klampen. En in dit geval lukte het om in zijn wiel te komen al moest ik hier voor behoorlijk diep gaan. Op het moment dat ik in kon aanpikken kon ik weer even mijn hartslag laten zakken, maar helaas mijn haas trapte gelijk een tandje harder en ik had op dat moment even moeite om in het wiel te blijven. Zonder een woord te wisselen zijn we samen in een stevig tempo over Noord-Beveland naar Geersdijk gereden. Hier moest ik vanwege tijdgebrek terug richting Walcheren, via Wissekerke en de Roompot ben ik in een rustig tempo terug gereden naar huis. Donderdag een rit van 53 km.

Zaterdagmorgen vroeg op de mountainbike voor een rit over Walcheren, ik ben via de kortste weg richting Zoutelande gereden, over de boulevard waar het op het strand enorm druk was met strandvissers een mooi gezicht langs de waterlijn. Na Zoutelande heb ik het puinpad genomen over de toppen van de duinen richting Westkapelle, na de Zeedijk vervolg ik weer over de duinen tot de golflinks van Domburg. Na Domburg neem ik het mooie glooiende fietspad door de Manteling waar je heerlijk beschut kan fietsen door het bos, na Oranjezon kom ik weer op het asfalt en probeer ik het tempo rond de 28km/uur te houden, wat we dan al wat moeite gaat kosten. Het laatste gedeelte van Veere naar Middelburg heb ik de zuidwesten wind vol tegen, de intervaltrainingen over de duinen gaan nu zwaar wegen het tempo zakt bedenkelijk richting de 20 km/uur. Het is een rit van 47 km geworden even wat rusten en dan op weg naar Tilburg voor het concert van Kyteman in 013.

 

Bapaviljoen Domburg

Zondagmorgen niet naar Schouwen naar de Zandlopers laat op bed vanwege het geweldige concert van Kyteman in Tilburg, wat uitgeslapen en eind van de morgen toch nog maar even naar buiten. Een looptraining van ongeveer 50 minuten en alle vermoeidheid was weer verdwenen. In de middag nog even naar de Endura fietsenshow geweest waar de nieuwe lijn van racefietsen van Johan Museeuw waren te bewonderen, bijzonderheid van deze kaders zijn dat het een compositie is van carbon en vlas om het schokken en vibreren met 20% te verminderen. Het zou het frame comfortabeler moeten maken, ik had het hele programma van de fietsen al gezien op de beurs Bike Motion. Toch maar even afwachten tot deze fietsen uitgetest zijn bij de klassiekers De Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix, als ze daat heel uitkomen dan kunnen we gaan sparen.
 .

 

Bijna groene fiets vlas met carbon

Advertenties

8 gedachtes over “Trainingen van de laatste dagen

 1. En hoeveel kost zo’n compositie van carbon en vlas van Johan Museeuw?
  Lekker getraind heb je met die wind, het blijft nog wel even waaien deze week.
  En je hebt alweer 50 minuten hardlooptijd! Geen last van blessures, hoop ik?
  Hartelijke groet, Coby

 2. Smokey mijn racefiets is wat minder opvallend. En ik denk dat mijn spaarpot met inhoud ook niet toereikend is, en bijkomend probleem is dat dan mijn partner naar het logeerkamertje zal moeten. En dan zijn de rapen gaar.

 3. Ik ben al dagen ziek, kan dit blog even niet lezen om zijn gezonden-uitstraling. Ja Bapaviljoen Domburg daar speelde ik altijd, was toen een ruïne.
  Met vriendelijke groet Robert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s