Tankloop en de Vliegende Sportjournalist

Oudejaarsdag de laatste loop kilometers van dit jaar, de laatste jaren is dat de Tankloop een prestatieloop van Dishoek tot het landingsmonument op de zeedijk van Westkapelle met een keuze van 10 of 20 km. Helaas heb ik nog te weinig km in de benen om naar de Tank in Westkapelle te lopen, vandaar de keus op de Halve Tankloop over ongeveer 10 km in dit geval tot Zoutelande en natuurlijk geen tank gezien en daarna weer terug naar Dishoek.

Rond twaalf uur vertrekken we voor onze laatste kilometers van dit jaar, we lopen net als met de Kerstloop een kleine ronde bij Dishoek.
Na ongeveer 500 meter gaat er bij iemand in de loopmeute de telefoon, mijn eerste gedachten zijn wie neemt er nou tijdens het lopen een telefoon mee het hardlopen moet toch ontspanning zijn. Maar inmiddels zie ik dat het onze Vliegende Sportjournalist is en hij is in functie zo als hij zelf beaamt, want zelfs van een prestatieloop moet er tegenwoordig een ooggetuige verslag staan in ons regionale dagblad promotie voor de breedte sport in Zeeland. Tevens moet ik gelijk weer denken aan een hardloper die eigenaar was van een kruideniers winkel in de Nederstraat in Middelburg en als bijnaam kreeg de Vliegende Kruidenier omdat hij tussen twee en drie uur altijd gesloten was om te trainen.

Het was goed loopweer vandaag wel koud maar gelukkig droog, weer rustig begonnen richting Zoutelande net voor het dorp is het keerpunt, en kan ik aan een inhaalrace beginnen terug naar Dishoek. Bij de finish zie ik op mijn hartslagmeter dat de afstand maar net 9 km is jammer waarom niet 500 meter verder laten lopen richting de Boulevard van Zoutelande dan kom je op de mooie afstand van 10 km. Na afloop is het gezellig in het Pannenkoekhuis en de oliebollen smaken uitstekend, nog wat na praten en weer richting huis en onderweg in de auto snel de radio op 2 voor de top 2000.

 

Westkapelle

12 gedachtes over “Tankloop en de Vliegende Sportjournalist

 1. Blew, deze tank, deed mee aan de landing bij Westkapelle voor de bevrijding van Walcheren. Als ik in de buurt ben geef ik hem altijd een schouderklopje.

 2. Beetje veel eer, Draver.
  Deze sportjournalist vliegt niet, maar loopt. En dan ook nog ver van de voorste gelederen verwijderd.
  Er waren nog wat lopende zaken die in het oude jaar afgehandeld moesten worden. Vandaar.

 3. Ha Draver,
  De beste wensen voor 2010, met veel gezondheid en weinig blessures
  ’t Wordt een stukje met een foto in de krant van zaterdag. Meer dan genoeg voor een trainingsloopje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s