Lepraloop Oostkapelle een echte prestatieloop

Voor zaterdagmiddag was ik persoonlijk uitgenodigd door Hans Corbijn om mee te lopen met zijn prestatieloop ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag een sportief feestje voor een goed doel. Het parcours van deze prestatieloop was uitgezet in het mooie natuurgebied van de Manteling tussen Oostkapelle en Domburg, we hadden vandaag de keus om maximaal vier ronden te lopen van 2,5 km voor mij is het vandaag de volle vier geworden iets meer dan 10 km.

Het weer was somber maar desondanks stonden er ongeveer 170 deelnemers aan de start om dit feestje mee te mogen vieren, voordat we het bos werden ingestuurd werd er eerst uit volle borst gezongen voor de jarige, wat een geweldig loperskoor zijn we met zijn allen. Het was een prestatieloop zoals het hoort de prestatie om het uitlopen ongeacht de plaats en de tijd moet het belangrijkste zijn voor de deelnemers, tegenwoordig zijn we erg verwend en is er geen verschil meer tussen een prestatieloop en een wedstrijd er is bijna altijd een uitslagenlijst voorhanden. Het was de tweede keer dat Hans deze Lepraloop organiseerde de eerste was op zijn veertigste geboortedag, als we weer 10 jaar moeten wachten dan zou dit voor mij wel eens de laatste keer geweest kunnen zijn.

Mogelijk is er een vast plaatsje te vinden op de kalender om deze loop voor de Leprastichting om de paar jaar terug te laten keren en weer zonder poespas zoals een prestatieloop moet zijn gewoon heerlijk met allen door het bos hardlopen. Hans bedankt voor de organisatie, en ik zie op je site dat er duizend euro netto naar de Leprastrichting gaat geweldig.

Het was natuurlijk weer genieten in het bos, ik was ruim op tijd aanwezig om nog even alleen van de natuur te genieten, momenteel zit er voor Walcheren een bijzonder vogeltje in het bos bij het kasteel van Westhove. Een Boomklever houdt de vogelaars op Walcheren aardig bezig met het zoeken naar het territorium van dit mooie vogeltje. Voor de rest van Nederland is het gewoon een standvogel maar in ons kust klimaat is het een bijzondere gast mogelijk een dwaalgast, zaterdag niet gezien en gehoord, vrijdag had ik meer succes.

Fotorunner.nl.

Ralph Overweel foto’s

 

Start bij het parkeerterrein Strandweg Oostkapelle

Advertenties

14 gedachtes over “Lepraloop Oostkapelle een echte prestatieloop

  1. Draver, in goed gezelschap, samen met Bram.Gisteren ook nog heel toevallig nu je er over begint , een boomklever gezien groet, Icarusblauwtje

  2. Draver, ben je dan gewoon door blijven lopen om die Baltimoretroepiaal te zien??Je weet ook niet van ophouden!! Is dat de vogel van Toon Hermans?? indoortraininggroet, Icarusblauwtje

  3. Bedankt, Draver.
    Ik heb het graag gedaan, was blij met het enthousiasme, het lopen door mijn "achtertuin", de ongedwongen sfeer en de 1000,- Euro voor de Leprastichting. En wie weet komt nummer 3 wat sneller…?
    Groet,
    Hans Corbijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s