Yuri Honing’s “Wired Paradise” Schuttershof Middelburg

Tijdens het optreden van de Plactones een paar weken terug werd er speciale aandacht gevraagd voor het optreden van saxofonist Yuri Honing met zijn elektrische band Wired Paradise in het café Schuttershof in Middelburg, en na het lezen van de voorbeschouwing op de site van Muziekpodium Zeeland was ik donderdagavond aanwezig bij het optreden.

 Een citaat uit de site van Muziekpodium Zeeland, Wired Paradise is een van de beste en boeiendste live-bands momenteel op de Nederlandse jazzpodia: het mag dan jazz zijn, er zijn de nodige funk, rock- en filmmuziekinvloeden, om nog maar te zwijgen over de line-up, die een zodanige chemie kent, dat het resultaat overdonderend en opzwepend genoemd mag worden. Het gaat in deze samenstelling niet om klassieke Jazz maar laat Yuri Honing perfect zien hoe rock en elektro uitstekend samen gaan met Jazz. Ze spelen in deze set veel nummers van het CD album Meet Your Demons, voor mij was het hoogtepunt de nummers Zitelle, Wild is the Wind, Lost en Kaiser Soze. Verder kregen we ook tegen het einde van de set een paar nummers van hun nieuwe album White Tiger dat op 26 maart uitkomt.

 De samenstelling van Wired Paradise” is Yuri Honing (tenor- en sopraansaxofoon), Frank Möbus en Stef van Es (gitaar), Mark Haanstra (basgitaar) en Joost Lijbaart (drums). Erg genoten van een avond waar geen mindere momenten aanwezig waren, helaas na een toegift moesten we afscheid nemen van Yuri Hoving met zijn “Wired Paradise”

www.yurihoning.com

Yuri Honing Wired Paradise

 

 

 

Yuri Honing

 

 

Joost Lijbaart

 

 

Frank Möbus

 

 

9 gedachtes over “Yuri Honing’s “Wired Paradise” Schuttershof Middelburg

 1. een symphatieke muzikant is Yuri. aardige combi met Möbus erbij!
  Yuri doet leuke projecten, mooie toon, heel vol en uitstapjes naar aparte Arabische toon en maatsoorten.
  groet,
  koen

 2. Annet zo moet het ook zijn ik verwacht ook niet anders, maar als er maar respect is voor een ander. We hebben gelukkig niet allen dezelfde interesse, anders had ik afgelopen donderdag geen zitplaats.Dank voor je reactie.

 3. Ja en wat worden we wijzer van dit soort reacties, behalve dat je laat zien dat je
  interesse toont in het blog van een ander. Das eigenlijk heel wat.
  Yuri met zijn heldere sax in Paradiso galmt nu lekker hard door het huis. Ik vind
  het mooi. Jammer dat het opeens over is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s