Het nieuwe wegseizoen komt er aan

Deze week ondanks de slechte weersvoorspelling toch nog redelijk kunnen trainen op mijn mountainbike, het is hard nodig want zaterdag starten we weer met onze clubtrainingen van Toerclub Vrijburg.

Dinsdag een stevige training op tempo gereden over Walcheren een rit van 52 km, ik had graag een rit gemaakt op mijn racefiets maar de wegen liggen nog vol met klein spul zoals split, risico van lekke banden is dan veel groter.

Woensdagmiddag als afwisseling een looptraining, maar na ongeveer een half uur onderweg voelde ik weer een lichte verkramping in mijn kuit verder geen risico’s genomen en rustig terug gelopen naar huis. Soms heb ik het gevoel dat het tijd gaat worden om maar helemaal te stoppen met het hardlopen de regelmatig terug kerende blessure aan mijn kuit zijn erg frustrerend. En er is gelukkig een redelijk alternatief voorhanden de fiets, maar dit kost over het algemeen veel meer tijd dan hardlopen.

Donderdagmiddag een ritje op de mountainbike richting het vliegveld Midden-Zeeland, via de sluizen van Veere steek ik het kanaal over richting het Veersemeer hier ligt een mooi fietspad naar de Oranjeplaat. Via het Vliegveld maak ik een klein lusje over Zuid-Beveland, hier passeer ik het onlangs gerestaureerde gemaal de Piet wat nu volop aan het draaien is om het overvloedig gevallen regenwater uit de polder af te voeren naar het Veersemeer. Hier heb ik ook een mooi vergezicht over het natuurgebied
de Schenge met op de achtergrond de TV toren Van Goes .

Op dit punt fiets ik via het recreatiegebied de Piet weer terug richting Arnemuiden, bij camping de Witte Raaf voel ik dat mijn voorband langzaam leeg loopt, ik zoek een beschutte plaats op en besluit om mijn band wat op te pompen kijken of ik hier mee thuis kan komen het is nog ongeveer 10 km. Ik heb niet veel zin om met die nattigheid en zonder beschutting een band te wisselen, onderweg nog twee keer wat lucht er bij gedaan en thuis kan ik dan bij de kachel mijn band omwisselen. Een rit met hindernissen van ongeveer 41 km.

 

 

Gemaal de Piet

 

 

De Schenge

16 gedachtes over “Het nieuwe wegseizoen komt er aan

 1. Draver, wat vervelend van die telkens opspelende blessure. Mag je er wel mee lopen en fietsen eigenlijk of douw je dapper door?
  Frisweerfoto`s en toch hangt er iets van lentevoorbode in de lucht lijkt me.

 2. ‘k heb het je geloof ik al eens eerder verteld, Draver, maar voor mij is het hardlopen/joggen, definitief verleden tijd door een enkelblessure/aandoening.
  Take good care.
  Mooie foto’s, by the way!!!
  Groetje van hier, waar de wind momenteel om het huis heen buldert.

 3. Hee, De Piet! Daar heb ik vroeger gezwommen, toen het Veerse Gat nog niet was afgesloten.
  Eindelijk weer op de racefiets, Draver. (Bofkont!)
  Ceesgegroetje

 4. het lijkt me en prachtomgeving om te kunnen fietsen!
  blessures ik weet er alles van; door chronische bekkenklachten kan ik helaas niet meer hardlopen en fietsen. Maar genieten van de natuur kan altijd!
  gr
  koen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s