Toerclub Vrijburg de eerste avondtrainingen 2010

Maandagavond zijn we weer begonnen met onze avondtrainingen van Toerclub Vrijburg, het zijn nog maar korte ritten bij het begin van de zomertijd en voor een goede opbouw van het seizoen komt dat goed uit. Ik ben benieuwd of we de goede voornemens over de manier van rijden die we hebben afgesproken in onze laatste clubvergadering kunnen nakomen. De belangrijkste afspraken waren dat we vooraf de te rijden route zouden bespreken en globaal de afstand, en nog belangrijker dat er wat meer afgewisseld wordt bij het op kop rijden en de snelheid aanpassen niet aan de snelste rijder maar proberen een goed gemiddelde van de groep aan te houden.

Het eerste is gelukt we rijden deze avond een stukje over Zuid-Beveland en het laatste gedeelte op Walcheren tot het gaat schemeren, zoals meestal komt de wind uit het zuidwesten en we hebben het eerste gedeelte de wind in de rug. Vanuit Vrijburg rijden we via Vlissingen naar het fietspad langs de Westerschelde bij het fort Rammekens gaan we rechtsaf naar Vlissingen-Oost om daarna via de Quarlespolder en Lewedorp richting het vliegveld Midden Zeeland te rijden. Hier zijn de wegen breed genoeg om een poging te wagen om d.m.v. een molentje regelmatig wisselend op kop te rijden, het wil nog niet lukken er vallen te veel gaten met het wisselen en er zijn er maar een paar die inhaken. We rijden nu weer richting Arnemuiden en we koersen weer net als vorig jaar met de sterkste tempo makers aan kop en de rest proberen om in het wiel te blijven en ik zie weer alleen achterwerken. Via de sluizen van Veere rijden we door tot de Zandvoortseweg hier gaan we met acht man richting Middelburg de rest van de groep rijd door via Grijpskerke en Meliskerke, maar gezien dat het al aardig gaat schemeren zie ik daar vanaf. Een rit van 55 km.

Donderdagavond staan we met 16 man op onze startlocatie op het bedrijventerrein Vrijburg na een korte discussie besluiten we om vanavond op Walcheren te blijven gezien de stevige wind. We rijden het bedrijventerrein af richting de kust er wordt gelijk al behoorlijk stevig doorgereden het tempo zit gelijk al tegen de 35 km/uur, de groep valt in tweeën door dit stevige aanvangstempo. We maken een waaier om iedereen in de groep te houden dat lijkt aardig te lukken en tot Westkapelle hebben we de wind schuin tegen, maar na de zeedijk is het even genieten met de volle wind in de rug fietsen we richting Domburg.

Na Oostkapelle en Vrouwenpolder besluiten we om nog even de Veersegatdam te ronden op de heenweg rijden we boven over de dam naar Noord-Beveland, bij de Banjaard rijden we terug via het fietspad langs de N57 maar nu hebben we de wind weer vol tegen. Dit laatste gedeelte is het gewoon proberen om goed in het wiel te zitten want de drie diesels nestelen zich aan kopen met een lang lint rijden we de laatste 15 km via de Polredijk naar Middelburg. Deze avond staat mijn km teleer op 65 km.

 

 In Veere wachten voor een lekke band

Advertenties

4 gedachtes over “Toerclub Vrijburg de eerste avondtrainingen 2010

  1. @ Icarusblauwtje
    Het komt meestal wel goed uit een verplichte rustpauze, maar niet als je zelf de veroorzaker ben en er staan 15 man te wachten je bent dan aan het klungelen met je koude handen dan is het stressen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s