Toerclub op de donderdagavond

Het seizoen komt goed op gang vanavond stonden we met 19 man op onze verzamelplaats bij het kantoor van Delta op het bedrijventerrein Vrijburg, na kort overleg besluiten we om richting Zuid-Beveland te rijden met als keerpunt Wolphaartsdijk. We rijden Vlissingen uit via de brug over het kanaal door Walcheren naar de werkweg langs de Westerschelde doordat het heel helder is er een mooi uitzicht naar voor ons de overkant Zeeuws-Vlaanderen.

We rijden gelukkig maar een klein gedeelte door het industriegebied van Vlissingen-Oost, via de Quarlespolder maken we nu een lus door Zuid-Beveland, we passeren de volgende plaatsen Lewedorp en ’s-Heer Arendskerke om bij Wolphaartsdijk weer richting het westen te rijden. Er wordt deze avond redelijk afgewisseld aan kop met het bekende molentje proberen we iedereen aan kop te krijgen al wordt dit regelmatig verstoord door gastrenners die zo nodig moeten tonen dat ze erg hard kunnen trappen en dan is er van een molentje geen sprake meer.

Via de hoofdweg rijden we langs het natuurgebied de Middelplaten bij het Veersemeer naar Arnemuiden, inmiddels is er totaal geen organisatie meer in de groep het is chaos ik zie ineens gezichten die ik de hele avond nog niet gezien heb maar we komen in het zicht van de Lange Jan een markant punt in het hart van Walcheren en we zijn bijna thuis. De groep breekt hier ook in tweeën maar net voor Middelburg zijn we weer compleet en hier gaat ieder zijn weg naar huis.

Op de Stationsbrug passeer ik drie fietsers die vol bepakt zijn het is inmiddels half negen, een van hen probeer in mijn wiel mee te rijden ik kijk om en het komt tot een praatje het waren Engelse ze kwamen uit Londen en waren onderweg naar Amsterdam. Ik heb ze Middelburg uitgeloosd richting Veere ze hadden een camping gereserveerd op Schouwen Duiveland nog ongeveer 30 km te gaan dat wordt nachtwerk en maar hopen dat ze de camping in de Zeeuwse duisternis kunnen vinden.

Advertenties

4 gedachtes over “Toerclub op de donderdagavond

 1. "Een molentje"
  Een nieuwe wielrennerterm voor me. Maar ja, ik ben geen wieler-kenner.
  Stoer ook van die kampeerders. Nu al met de tent op de fiets er op uit. Engelsen nog wel!

 2. @ Cees
  Het blijft een markant punt op Walcheren 10 mei kleurt hij roze aankomst Giro etappe Amsterdam- Middelburg en vanzelfspekend komen ze dan ook over jou Stormvloedkering.

 3. @ Aad
  Bij een molentje is het cruciaal dat de snelheid constant blijft. Als je op kop komt mag je nooit versnellen anders moet de volgende fietser weer harder rijden en de volgende weer harder enz.
  Als je de kop van de groep heb overgenomen haal dan de druk van je benen. Je
  neemt de kop niet over maar je krijgt hem over, doordat de ander zich laat terug
  zakken.
  Zo is het mogelijk om iedereen van de groep regelmatig aan kop te laten rijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s