Toerclub Vrijburg maandagavond koud maar droog

Maandagavond 13 man aanwezig voor een trainingsrit van onze toerclub Vrijburg, afspraak om vanavond het vaste rondje te rijden over Wolphaartsdijk dat betekent in ieder geval dat we het eerste gedeelte de koude noordoostenwind tegen hebben.

Bij het wegrijden uit Vlissingen hebben we nagenoeg alle verkeerslichten tegen maar eenmaal buiten de stad gaat de gaskraan open het tempo is gelijk weer aan de hoge kant. Als afwisseling rijden we weer langs Vlissingen-Oost naar de Quarlespolder inmiddels rijden de vaste voorrijders net als vorig jaar weer aan kop en van het vaste afgesproken rondje is geen sprake meer iedereen volgt gehoorzaam. Je kan natuurlijk ook via Hansweert naar Wolphaartsdijk rijden maar afspraak is afspraak maar niet bij Toerclub Vrijburg. Na wat omzwervingen door Zuid-Beveland rijden we bij Goes eindelijk naar Wolphaartsdijk van een logische opbouw in de trainingen is totaal geen sprake meer, door het straffe tempo zijn we inmiddels al een groepsgenoot kwijtgeraakt.

Maar er zijn ook nog momenten tijdens deze tocht waar ik wel van kan genieten en dat is de ondergaande zon die langzaam het Veersemeer inzakt, rond de schemer rijden we Middelburg binnen en het is inmiddels kwart voor negen. Een training van ongeveer 75 km, ik weet nog niet of ik deze manier van trainen zonder goede afspraken het hele seizoen blijf volhouden ik twijfel het moet leuk blijven.

8 gedachtes over “Toerclub Vrijburg maandagavond koud maar droog

 1. Daarom train ik alleen.
  Er zijn er altijd die er plezier in hebben om de rest er af te rijden. Trainen is iets anders dan competitie/wedstrijd. Jammer dat de meesten toch niet onder willen doen voor de voorrijders en ze hier niet op aanspreken. Trouwens dat heeft toch geen zin blijkt uit je verhalen afgelopen tijd.
  Alleen trainen is ook niet altijd fijn maar beter dan het hele seizoen aan een draadje hangen en geblesseerd raken.
  Ik ken het van het skeeleren 😦
  Opgeven is niet mijn sterkste eigenschap, maar na twee seizoenen met de ene na de andere blessure noem ik dat "met verstand trainen".
  Groet Heijdy

 2. @ Heijdy
  Ik ben bij de oprichting van deze toerclub betrokken geweest en van daar dat ik dit zo maar niet los laat maar het plezier is ver te zoeken, en ik heb overdag een zee van tijd om heerlijk ontspannen te trainen.
  Maar ik schrijf op mijn blog altijd hoe ik zelf de training heb ervaren, het kan zijn dat de andere een andere ervaring hebben of ze berusten er in.
  Zaterdag naar de Peter van Petegem Classic in Oudenaarde een toertocht door de Vlaamse Ardennen .http://www.sport.be/cyclingtour/petervanpetegemclassic/2010/nl/

 3. Draver ik zie het veel zo’n groep hardrijders en dan bungelen
  er een paar en dan komen er later nog een paar. Hoeveel al
  af gevallen zijn kan ik niet zien, maar het gaat in het hele land
  zo. Zelf zou ik trainen tot ik kon blijven hangen met alle risco’s
  van dien.

 4. Martin het lukt nog steeds om goed in de groep te volgen, en ik probeer als de benen het toelaten ook nog soms wat kopwerk te doen. Maar ik heb een vreselijke hekel als ploeggenoten moeten lossen en die dan alleen verder moeten.
  Maar donderdagvond ben ik weer mee geweest voor een ronde Veersemeer en we zijn als complete groep weer over finish gekomen.

 5. Hoe hard fietsen jullie als ik vragen mag? En is er misschien ook een "B" ploegje voor dames zoals ik die best aardig kunnen fietsen maar vermoedelijk niet zo hard als jullie?
  Ik begreep dat jullie op maandagavond rond 18.30 vertrekken?
  Groetjes,

 6. @ Andrea
  Er is helaas maar een groep in het verleden waren er regelmatig dames in de groep, gem.snelheid boven de 30 km/uur. Je bent welkom we vertrekken om 18.30 uur voor het kantoor van Delta op het bedrijventerrein Vrijburg.
  Maandag en Donderdagavond.

 7. Ik vrees dat ik dat (nog) niet ga redden. Ik rij iets van 27 km gemiddeld per uur. Ik denk dus dat ik er zo afgefietst word. Vanuit Koudekerke vertrekt ook een clubje, die hebben een A en B ploeg. Bploeg zou ik moeten redden. Ga ik dat maar eerst proberen en als ik zo ver ben dat ik boven de 30 km/uur gemiddeld kan rijden, kan ik altijd nog kijken. Ik hoorde gisteren op een terrasje van jullie bestaan dus dacht, ga eens kijken of ik een website kan vinden. Wel jammer overigens dat jullie niet ietsje langzamer fietsen 🙂 …… En … waarom ben jij eigenlijk zo negatief in je commentaar op de site en schrijf je niet onder je eigen naam??

 8. @ Andrea
  Het is subjectief geschreven dus mijn beleving tijdens het trainen, maar zo negatief zijn niet alle verslagen op mijn blog. Er er zijn afspraken gemaakt over de manier van trainen en dat probeer ik aan te geven in mijn verslag dan zou iedereen regelmatig aan kop kunnen rijden en dan ligt het tempo zodanig dat bijna iedereen kan volgen.
  Toerclub Walcheren vertrekt inderdaad op dinsdag en donderdagavond vanuit Koudekerke.
  Veel succes met het trainen, vandaag alleen op pad geweest naar Schouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s