Veersemeer gekleurd door de vulkanische aswolk

Donderdagavond dertien man aanwezig op deze koude maar droge trainingsavond, we besluiten om het rondje Veesemeer te rijden het eerste gedeelte hebben we dan grotendeels de noordoosten wind tegen. We rijden vanuit Vrijburg over de historische kaaien van Middelburg via de Veerseweg naar Veere, en van daaruit via de Polredijk naar de Veersegatdam .

Op Noord-Beveland zijn de wegen breed genoeg om in twee groepen in waaier vorm te gaan rijden, en door het molentje kan iedereen zijn deel van het kopwerk voor zijn rekening nemen. De bedoeling van het waaier rijden is dat we dan met meerdere schuin achter elkaar rijden, waarbij steeds afwisselend het kopwerk wordt gedaan om het tempo hoog te houden, maar door de tempo wisselingen en het drukke landbouwverkeer moeten we daar weer snel van afzien. Bij de Deltaweg richting de brug bij Kats krijgen we de wind achter en gaat het tempo weer behoorlijk omhoog, via Wolphaartsdijk rijden we nu richting Walcheren en zien we na de passage van de wolkenzone het ondergaan van de zon wat een mooi kleur effect geeft over het Veersemeer en in Middelburg de weerkaatsing op de gebouwen.

Een fietstraining van ongeveer 75 km en vrijdag een rustdag voor de rit van zaterdag de Peter van Petegem Classic in Oudenaarde België.

Helaas geen tijd gehad om een foto te maken bij het Veersemeer, dus als troost een plaatje van mijn fiets in het avondrood.

12 gedachtes over “Veersemeer gekleurd door de vulkanische aswolk

  1. Ziet er ernstig uit, Draver. Pas maar op dat dat stof niet in je Shimano komt… En inademen schijnt ook niet bijster gezond te zijn -heb ik gehoord.
    Ceesgegroetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s