10e ZLM-Don Stadsloop Middelburg

Vrijdagavond voor de 10e keer was de binnenstad van Middelburg het decor van de ZLM-Don stadsloop 7,5 km over drie ronden van 2,5 km door het historische centrum van Middelburg. Na de fietstoertocht op 8 mei van de Giro d’Italia wederom een thuiswedstrijd, thuis omkleden op de fiets naar de Markt en omstreeks acht uur aansluiten bij de start.

Dit jaar voor het eerst elektronische tijdwaarneming d.m.v. een chip in je starnummer, het is gezien het grote aantal deelnemers niet meer te doen om dit handmatig te verwerken. Het is erg gezellig op de Markt vooraf aan de grote loop waren eerst de scholieren aan de beurt voor een kleine ronde door het centrum. Ik sluit mij iets voor acht uur aan in de lange rij van deelnemers die inmiddels al op de Vlasmarkt staat ik weet mijn plaats niet meer voorin want dan loop ik de snelle lopers alleen maar in de weg.

Om acht uur vertrekken we met bijna 700 deelnemers aan onze drie ronden van 2,5 km door de binnenstad het is oppassen en uitkijken met al die paaltjes en bochten en het ongelijke straatwerk in een binnenstad. In het begin moet ik toch wat deelnemers passeren voor ik in een groep kom te lopen die ongeveer het zelfde tempo loopt, het is goed loopweer niet te warm en een verkoelende windje uit het noordoosten. Het is leuk als je onderweg regelmatig wordt aangemoedigd door bekenden die aan de kant staan, maar ook een beetje frustrerend dat je al in je tweede ronde word gedubbeld door de snelste lopers maar ja die zijn ook een jaar of dertig jonger. Op de Markt is het erg druk je loopt hier door een haag van publiek en ook op het Abdijplein konden we al een beetje genieten van de sfeer van het komende Jazzfestival wat dit pinksterweekend in Middelburg wordt gehouden.

Tegen het einde van de laatste ronde werd er ook op ons niveau nog aardig gestreden voor een plaats in het klassement, en jawel ik werd op de finish lijn nog gepasseerd in de sprint, geweldig wat een strijd. Na afloop als herinnering een T-shirt van de sponsor van deze loop ZLM Don, het was een gezellige avond in het centrum van Middelburg met een puike organisatie.

 

 

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “10e ZLM-Don Stadsloop Middelburg

  1. @Draver, ben pas vanavond teruggekomen en las jouw reactie. Je bent naar een concert met Al Di Meola geweest!!! Jij boft!
    Wat een zonovergoten blog is dit. Jullie hebben een mooie dag gehad met een gezellig sportief evenement.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s