Zaterdagmorgen ideaal fietsweer

Zaterdagmorgen vroeg op pad gegaan voor een fietstraining richting Schouwen, het is uitstekend fietsweer als ik om half tien vertrek van huis en het is nog niet te warm. Bij de Veersegatdam en op de Stormvloedkering voel ik zelfs wat verkoeling van het nog koude zeewater.

Bij het oprijden van de kering haal ik een fietser in die stevig doortrapt op een gewone stadfiets maar wel gekleed in wieleroutfit, hij kruipt gelijk op dit gedeelte in het wiel ik doe geen moeite om hem los te rijden. Bij de sluizen van Neeltje Jans neemt hij de kortere route langs de duinen aan de Noordzee zijde, ik neem de kant van de Oosterschelde is wat langer maar dat gedeelte zit vast in mijn route.

Bij het Tophuis komen we weer gelijktijdig bij elkaar richting Schouwen ik maak een praatje hij was vanmorgen vroeg vertrokken uit het Belgische Lokeren en moest naar Hellevoetsluis waar zijn echtgenote op bezoek was. Het mooiste was zijn verhaal over zijn fiets ik begreep niet goed waar hij deze stadfiets met versnelling had gekocht maar hij was wel trots op de prijs van 135 euro’s zoals je ziet het zit niet altijd in het materiaal als de benen en de conditie maar goed zijn.

Op Schouwen nemen we afscheid van elkaar hij neemt de toeristische LF1 route en ik ga via Burgh-Haamstede naar de Schelphoek. Bij het oprijden richting de weg langs de Oosterschelde is het al te zien dat het vandaag warm en benauwd gaat worden het heldere weer is verdwenen het is wat nevelige over de Oosterschelde.

Het is zeldzaam dat er op deze route nagenoeg geen wind staat, via de Stormvloedkering en de Veersegatdam fiets ik weer naar Walcheren hier maak ik nog een lus via het natuurgebied van de Veersehoek naar Middelburg een rit op deze heerlijke zaterdagochtend van 72 km.

 

Plompetoren

5 gedachtes over “Zaterdagmorgen ideaal fietsweer

 1. De morgenstond heeft goud in de mond. Vroeg op pad lijkt me echt genieten op zo`n warme dag.
  Dat is een koopje, die fiets van de man uit Lokeren

 2. @ Smokey
  En het was nog heerlijk rustig op de fietspaden, en als het druk is het uitkijken want onze oosterburen hadden een lang weekend en die gebruiken de fietspaden om hun kids fietslessen te geven.

 3. Draver een ontmoeting die me goed doet. Baas boven baas;
  ik kreeg mijn fiets tien jaar geleden cadeau van een fietsenmaker.
  (Overigens nu een probleem dat ik niet overzie met de terugtraprem.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s