Delta Tour Zeeland

Zaterdagmorgen eerst naar de Markt in Middelburg voor de start van de eerste etappe van de Delta Tour Zeeland van Middelburg naar Goes, het is rond elf uur nog niet druk in het centrum de ploegen arriveren pas rond half twaalf. Normaal zie je ook wat meer wielerliefhebbers die op de fiets naar dit evenement komen kijken bij de start en die onderweg verder de etappe proberen te volgen, maar omdat vandaag gelijktijdig de Zeeuwse Ride for the Roses wordt gehouden met startplaats in Goes hebben die vandaag andere belangen.

Het is altijd weer leuk om het nieuwste fietsmateriaal op de ploegleiders auto te bewonderen, en daarnaast even de renners van dichtbij te zien, een kort gesprekje met Sven Nijs de veldrijder die zijn conditie op pijl houdt in de zomer op de racefiets en op de mountainbike. Ik heb nog even aan hem gevraagd of hij Lars Boom kan bewegen terug te keren naar het veldrijden hij zou vandaag proberen om hem tijdens de rit van vandaag nog even te spreken over dit onderwerp.

De start was om halfeen en ik heb de doorkomst op de Kaai van het gesloten peloton in een minuut aan mij voorbij zien flitsen dan is een aankomst zoals de Giro d’Italia wel van een andere orde, ik denk dat de doorkomst van de Tour de France door Zeeland ook een anticlimax zal zijn.

Daarna maar zelf op de fiets gestapt voor een rondje Veersemeer er stond een straffe wind uit noorden en dat betekent veel wind van opzij vuile wind, via de noordzijde van Noord-Beveland ben ik naar Kats gereden. Daarna over de brug bij Katseveer ben ik verder via Wolphaartsdijk en de Middelplaten weer terug gereden naar Walcheren een rit van ongeveer 70 km.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s