Ree contra attack Toerclub Vrijburg

Op dit moment weinig zin om veel tekst te maken voor mijn blog vandaar wat korte momenten via mijn Zomer blog maar de ervaring van de trainingsavond van onze Toerclub Vrijburg op de maandagavond is toch wel de moeite waard om er even wat tijd aan te besteden. Het is momenteel niet te merken dat het vakantie is bij onze Toerclub deze avond 12 man op de startlocatie Vrijburg op onze trainingsavond.

Afspraak is deze avond een rit naar de kop van Schouwen te rijden via Middelburg en het natuurgebied de Veersehoek rijden we via Zanddijk naar Vrouwenpolder, het is ook deze avond niet anders in een stevig aanvangstempo rond de 37 km/uur is het gewoon in het begin proberen om in het wiel te blijven. Al snel vallen er gaten in de groep en je moet dan stevig doorrijden om weer in het wiel te komen het duurt ook niet lang of de eerste afvallers haken af we komen deze avond met uiteindelijk vijf man minder terug op Walcheren.

Na de Veersegatdam rijden we richting de Stormvloedkering hier rijden we op de parallelweg van de N57 met daartussen een smalle strook land waar de Klaprozen weelderig in bloei staan. Er wordt geroepen dat er een Ree via de N57 in het bloemenveld loopt het dier is opgejaagd door het autoverkeer, het Ree blinkt mooi in het avondzonlicht het is een mannetje met een kort spiesgewei op zijn kop. Hij zoekt een uitweg om uit het bloemenveld te komen en dat is de kortste weg naar het duingebied om dwars door onze groep te sprinten de gevolgen zijn merkbaar hij raakt een voorwiel van een onzer groep en daardoor een flinke valpartij met de nodige schaafwonden verder valt het gelukkig mee, maar we blijven met zijn allen even beduusd staan om bij te komen van dit onverwachte moment en de schade op te nemen.

Als we verder rijden richting Neeltje Jans maak ik me nog wel even zorgen om het Ree waarschijnlijk opgejaagd vanuit zijn rustgebied waar nu de toeristen bezit van hebben genomen, onze schade in de groep valt nog wel mee maar ons slachtoffer besluit bij Neeltje Jans om toch terug te rijden naar huis toch wat te veel hinder van de valpartij. Met de noordenwind tegen rijden we inmiddels weer met de uitgedunde groep in het bekende stevige tempo naar Schouwen, hier besluiten we om rustig een lusje te maken over het fietspad door het bos van Westerschouwen hier is het motto rustig en opletten voor zand op het fietspad.

Bij de rotonde in Westerschouwen waar het ijs heerlijk smaakt maar daar is helaas nu geen tijd voor rijden we via de kering weer naar Noord-Beveland en Walcheren, bij Grijpskerke besluiten we om via de Zandvoortseweg naar Middelburg te rijden de rest neemt de route via Meliskerke naar Vlissingen. Een enerverende rit van 80 km.

 

 

Advertenties

3 gedachtes over “Ree contra attack Toerclub Vrijburg

  1. Schade door de valpartij is toch wat lastiger dan dat we dachten, een breuk in de pols gevolg vier weken in het gips. Fietsseizoen voorbij en het was de eerste dag van de vakantie. Beterschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s