Westkapelle zonder camera

Vrijdagavond naar Westkapelle we hadden zin na een dag hard werken aan het onderhoud van ons huis om een duik te nemen in de zee, en een van de mooiste plekjes en heel gemakkelijk te bereiken is het Zuiderstrand in Westkapelle. Het was een geweldige avond al was het niet al te warm aan de kust rond de 19 graden, ik denk dat het zwemwater ongeveer van de zelfde temperatuur was.

Vandaag ook geen tijd om te trainen vandaar was dit even een heerlijke ontspanning, vanuit de zee zag ik over de zeedijk en achter de duin over het wandelpad grote horde hardlopers ik dacht heb ik iets gemist op de Zeeuwse hardloopkalender, maar achteraf realiseerde ik me dat de loopkoorts rond de Zeeuwse Kustmarathon weer naar grote hoogte stijgt. Er trainen op de vrijdagavond op het parcours van de Zeeuwse  Kustmarathon grote groepen waar menige looporganisatie jaloers op zou zijn, in mijn marathon verleden moesten de trainings km grotendeels alleen afgelegd worden soms werd er wat collectief georganiseerd door de toenmalige atletiekvereniging Dynamo.

Als ik in Westkapelle ben moet ik ook altijd even door het natuurontwikkelingsgebied het Vroom, hier kon ik gelijk even een poging wagen om de Grauwe Klauwier te ontdekken die daar al een paar dagen in de omgeving van de oude ijsbaan wordt gesignaleerd. Maar helaas ik had niet genoeg geduld om deze mooie vogel te vinden terwijl ik op Waarnemen.nl wel zag dat hij nog aanwezig is.

Ook nog over de panoramaweg gereden of er wat Zeevogels te zien zijn maar daar is de wind helaas te zwak voor, anders is hier de kans om de Jan van Genten bezig te zien met hun duikvluchten in de zee naar voedsel . Wel een magnifiek gezicht over de zee het is ontzetten helder en er is een geweldige zonsondergang aan de gang achter een kleurrijk gebroken wolkendek, helaas camera vergeten dus van vandaag alleen geen foto’s op mijn blog van dit mooie natuur verschijnsel.

7 gedachtes over “Westkapelle zonder camera

  1. Draver, "nostalgie", ik liep samen met Han in Oost-Kapelle door het duingebied en af en toe vanaf Domburg langs het strand. Han heeft mij geleerd om een rustige duurloop te doen. Gewoon draven door de prachtige natuur. Toen waren er nog niet veel atleten die een marathon liepen. Ik heb het nu over 1986-1996.
    Groet, Icarusblauwtje, Ga je morgen naar Schouwen??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s