Toerclub Vrijburg WZW 7

Maandag regen wind, een zuidwester raast over Nederland ik twijfel of ik wel op de fiets stap voor een trainingsrit van onze Toerclub Vrijburg, het is inmiddels wel droog en de opklaringen komen met sneltrein vaart het land in maar de wind geeft nog steeds 7 bft aan.

Ik besluit om rond zes uur om toch maar naar Vrijburg te fietsen regenjasje voor alle zekerheid maar mee genomen, op onze vertrekplaats bij het kantoor van Delta staan we toch nog met tien man die het gevecht willen aan gaan tegen de zuidwester. We besluiten om op Walcheren te blijven in de beschutte binnenwegen kunnen we de wind nog wat redelijk ontwijken, maar we kunnen het ook niet laten om bij Westkapelle toch even de zeedijk op te zoeken hier krijgen we behoorlijke met windstoten te maken.
Bij het vuurtorentje bij het Noorderhoofd krijgen we de wind nu vol achter we rijden hier over de Panoramaweg en we zijn niet de enige die de storm trotseren, het is druk op het strand met Kitsurfers we genieten even van het uitzicht over de Noordzee. Via Domburg en Oostkapelle rijden we naar Veere het laatste gedeelte rijden we door de Veersehoek waar we nog even volle bak moeten rijden want hier zonder enige beschutting hebben we de wind als afsluiting nog even vol tegen.

Toch een voldaan gevoel na deze echte Zeeuwse training een rit van ongeveer 61 km, en het was vooral genieten van het avondlicht wat viel over de akkers.

3 gedachtes over “Toerclub Vrijburg WZW 7

  1. Het waren je mooie luchten die me hierheentrokken, Draver.
    Wat ik altijd zo leuk vind in je beschrijvingen: het lijkt of het niks is maar het zijn er 61;-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s