Omloop van Zeeuws-Vlaanderen 2010

Woensdag naar Terneuzen voor de jaarlijkse wielertoertocht door Zeeuws-Vlaanderen, om tien uur vertrek bij de sportvelden aan de Frederik van Eedenstraat. Ik was vandaag met de auto naar Terneuzen gereden door een afspraak in de namiddag kon ik helaas niet met de clubgenoten mee op de fiets naar Terneuzen.

De tocht ging dit jaar net als de vorige editie grotendeels door het westen van Zeeuws-Vlaanderen, vanuit Terneuzen rijden we van zelfsprekend over de Scheldeboulevard met een mooi uitzicht over de druk bevarende Westerschelde.

Via de zeesluizen verlaten we Terneuzen en rijden door het grote industriegebied waar de voornaamste vestiging van Dow Chemical in Europa is gevestigd, gelukkig is het beeld aan de zuidzijde van dit gebied wat aantrekkelijker het natuurgebied van de Braakman. Via de zeedijk rijden we richting Breskens om via de rondweg het centrum van het vissersdorp te ontwijken we rijden verder het drukke kustgebied door rond Nieuwvliet waar we net als vorig jaar met het grote peloton van ongeveer 150 man over de Panoramaweg rijden met aan de andere kant van de Westerschelde een uitzicht op Walcheren.

Nu rijden we via Groede en Oostburg naar ons rustpunt in IJzendijke we hebben inmiddels 56 km op de teller staan en hier kunnen we in de sfeervolle Brasserie Petit Paris onze consumptiebonnen omzetten in een heerlijke kop tomatensoep met uiteraard Frans vers knappend stokbrood en voor de nodige suikers voor de laatste 45 km een glas cola.

Om ongeveer een uur vertrekken we voor de laatste 45 km richting Terneuzen, we rijden nu grotendeels door het middengebied van Zeeuws-Vlaanderen, we rijden hier dicht langs de Belgische grens naar het mosseldorp Philippine. Het laatste gedeelte gaat langs het natuurgebied rond de spaarbekkens van de Braakman, hier rijden we zelfs een stuk onder begeleiding van de Marechaussee over de rijksweg N61 . We rijden boven Sluiskil langs het kanaal van Terneuzen naar Gent weer naar het sluizencomplex waar het lange lint van het peloton over de Scheldeboulevard naar het sportvelden complex terug rijden een rit van ongeveer 90 km.

De weersomstandigheden waren ons goed gezind geen ZW storm zoals de dinsdag en de regen was pas in de avond verwacht een geslaagde dag in het mooie Zeeuws-Vlaanderen.

 

 

 

Ijzendijke Markt  De Prins van Huge Metsers

 

 

Molen De Witte Juffer Ijzendijke

 

 

 

6 gedachtes over “Omloop van Zeeuws-Vlaanderen 2010

  1. @ Draver: Ik ben er eens heen gefietst vanuit Soest. Lang geleden, hoor, tegenwoordig kom ik niet meer zo ver. Maar toen we daar waren zijn we ook langs de Braakman gereden…

  2. Ah, Terneuzen! Ik moest er vandaag nog aan denken. Goede vriendin B. verhuist binnenkort naar Zeeland/Vlissingen. Ik heb in T. gewoond van 1981 – 1983. Zullen jullie goed op haar passen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s