VTN Fietstoertocht Ophemert 2010

Zaterdagmorgen vroeg naar Ophemert een dorp in de Betuwe gelegen aan de rechteroever van de Waal voor de jaarlijkse VTN fietstoertocht, om half acht vertrekken we vanuit Middelburg om via Kapelle met dertien man af te reizen naar het midden van het land. Het was droog toen we vertrokken maar bij Bergen op Zoom zaten we al behoorlijk in de regen, om ongeveer half tien zijn we op het sportpark Kapelhof in Ophemert het is droog maar daar is alles mee gezegd.

Na de koffie en het gebak gaan we ons omkleden voor de tocht door het land van Maas en Waal, om ongeveer kwart voor elf vertrekken we met ongeveer 40 deelnemers uit Ophemert. Het eerste gedeelte rijden we via fietspaden en door de regen van de afgelopen dagen ligt er veel split en modder op de weg en binnen acht km hebben we al twee keer met lekke banden te maken, helaas kunnen we op dit gedeelte geen gebruik maken van de volgauto’s en is het nodig om zelf de banden te repareren.

Na ongeveer een half uurtje rijden zitten we in een flinke regenbui gelijk weer een lekke band maar nu kunnen we profiteren van de materiaalwagen waar snel een wiel gewisseld kan worden, tevens besluit ik zelf mijn regenjasje aan te doen. We rijden verder door de regen het koelt behoorlijk af maar in de verte zien we ook weer de opklaringen waar we zo in terecht komen.

Het is een magnifiek gezicht die zware grijszwarte wolken met tussendoor de blauwe luchten, maar als fietser zou wat meer zon welkom zijn maar het is een echt Hollands landschap vooral als we over de dijken langs de uitwaarden van de Waal rijden. Bij Waardenburg rijden we de brug over naar Zaltbommel hier blijven we langs de Waal rijden richting ons rustpunt bij de sluizen van het kanaal van St.Andries. Hier kunnen we weer nieuwe energie opdoen door de heerlijke broodjes en sportdrank die hier gereed staan, we staan hier wat beschut onder de bomen en de volgende buien dienen zich weer aan, gelijk als we vertrekken voor het tweede gedeelte is er weer een lekke band ik kan ze niet meer tellen. We moeten helaas richting de bui, het is even noodweer storm maar de regen valt mee de groep is inmiddels in tweeën gevallen door het pech geval we moeten even stevig doortrappen tegen de weerelementen in om bij de eerste groep te komen.

We rijden nu een lus tussen de Waal en de Maas via Kerkdriel en Ammezoden rijden we weer naar Zaltbommel, in dit gedeelte gaat de conditie bij sommige parten spelen het tempo ligt voor een aantal te hoog. Na het passeren van de brug bij Zaltbommel rijden we nu met de wind achter met een geweldig uitzicht over de Waal via Opijnen terug naar Ophemert na 96 km zijn we weer op het sportpark.

Een mooie rit ondanks het slechte weer maar dat kan je in ons land verwachten, een uitstekende organisatie van VTN mede door de inzet van de begeleiders op de motoren en in de volgauto’s.

 

 

 

 

Wachten na een lekke band

 

 

Neerijnen

 

 

De Waal

 

 

Brug Zaltbommel

 

 

Sluis St.Andries

 

 

Deze richting gingen we uit !

 

 

7 gedachtes over “VTN Fietstoertocht Ophemert 2010

  1. @ Martin
    Kom net terug van het Nazomer Festival en twee korte buitjes gehad, zelfs even de zon op het Abdijplein, maar nu krijgen wij ook een staartje van een hoosbui. Het is bij jullie wel raak vandaag en dat met de Uitmarkt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s