Brussels Jazz Orchestra

Het programma voor de zaterdagavond op het Zeeland Nazomer Festival gaf aan een optreden van het Brussels Jazz Orchestra een van de beste jazz big band in Europa met als solisten Tutu Puoane en Bert Joris.

Het Abdijplein was redelijk gevuld ondanks het slechte weer, tijdens de soundchek eind van de middag op een leeg Abdijplein viel het water met bakken uit de hemel.

Na het voorprogramma Pop aan Zee begon het orkest onder leiding altsaxofonist Frank Vaganée met het geweldige live optreden en begeleide voor de pauze de Zuid-Afrikaanse zangeres Tutu Puoane met een selectie uit het rijke aanbod van Zuid-Afrikaanse song. Dit gedeelte van het programma ‘Mama Africa was een eerbetoon aan de Mirian Makeba. Het was ook geweldig dat alle muzikanten apart met een solo op de voorgrond traden voor een solistisch optrede.

Na de pauze was het optreden van de Belgische trompettist Bert Joris solo en samen met het Brussels Jazz Orchestra, helaas begon het na het eerste nummer al snel te regenen, we hebben even een schuilplaats moeten zoeken maar met het regenpak aan en de paraplu op heb we niet veel gemist van dit geweldige optreden. Jammer dat door het slechte weer na de pauze veel bezoekers het Abdijplein verlieten terwijl het overige publiek enthousiast bleef reageren en genieten van het Brussels Jazz Orchestra we hadden hier op Zeeland Nazomer Festival een van toporkesten van de wereld op bezoek.

De domper kwam na afloop naar huis samen op een fiets i.p.v. twee de andere fiets een jaar oud was gestolen, alleen een fiets op slot zetten is tegenwoordig niet meer voldoende het kettingslot zit van nu vast in mijn fietstas.


Tutu Puoane

 

 

Brussels Jazz Orchestra

 

Bert Joris

2 gedachtes over “Brussels Jazz Orchestra

  1. Draver, vorige week was ik in Zeeland (Schouwen duiveland) en zag de vooraankondigingen van het nazomerfestival. Je hebt in elk geval een paar mooie foto’s gemaakt!
    Wat lullig van de gestolen fiets zeg!
    Medeblogger Harry Doudt, heeft toevallig een blog gemaakt over gestolen fietsen, hier de link naar zijn blog: http://www.vkblog.nl/bericht/344115/523._AAN…DE_FIETSENDIEVEN…%27n_ongelezen_bericht
    Lieve groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s