Vietnam / Keng Ga – Van Long – Hanoi

XIN CHÁO Vietnam

Vrijdag 5 november 2010

Vietnam van Noord naar Zuid

Vandaag de laatste dag in ons hotel in Hanoi, het is weer vroeg dag om zeven uur ontbijt en om acht uur vertrek met de bus richting het zuiden naar Kehn Ga en Van Long. De afstand ongeveer 90 km valt voor vandaag wel mee maar door het drukke verkeer en het slechte wegdek zijn we toch drie uur onderweg maar het gebied is prachtig we rijden tussen uitgestrekte rijstvelden.

Omstreeks half elf zijn we in de omgeving van de aanlegsteiger van de vaartocht naar het vissersdorpje Kenh Ga, het is een hele toer om hier te komen met onze bus over smalle binnen wegen waar het plaatselijke verkeer op motoren hun handel vervoeren. Het is hier somber door de bewolking en de omgeving want het is winter in Vietnam we varen in open boten over de Hoang Long rivier tussen de rijstvelden en het Karstgebergten door naar het vissersdorp Kenh Ga. In het vissersdorp wonen ongeveer 1500 mensen is alleen te bereiken met de boot en de vele motoren.

Na deze vaartocht is het weer tijd voor de lunch met natuurlijk weer de gebruikelijke heerlijke kleine loempia’s. Na de middag een tocht met een Ossenkar ik voel me een beetje ongemakkelijk tijdens deze rit toeristen die rond gereden worden door een landschap wat niet boeiend is veel rommel en plastic langs de landwegen, gelukkig gaat het laatste gedeelte door een woongebied en dat is wel de moeite waard.

Na deze tocht gaan we richting het natuurreservaat Van Long voor een vaartocht op een bamboe-boot hier is het genieten van de rust en de mooie natuur, onderweg nog wat zaken gedaan met onze roeister bij het omwisselen van euro’s naar dollars ze zijn goed bekend met de dagelijkse koers vijf euro omwisselen voor negen dollar.

Na deze mooie vaartocht vertrekken we weer naar Hanoi voor een hapje te eten want vanavond om half acht vertrekken we uit Hanoi met de nachttrein naar Hue van ongeveer 13 uur, als alles meezit.

 

Hanoi bij het hotel

 

 

Aanlegsteiger voor boottocht naar Kehn Ga

 

 

Stuurvrouw

 

 

Kehn Ga

 

 

Van Long

 

 

 

 

Rust

 

 

 

 

 

 

Van Long natuurgebied

Advertenties

6 gedachtes over “Vietnam / Keng Ga – Van Long – Hanoi

 1. vooral de een-na-laatste foto is erg fraai.
  wel leuk dat je (nou ja, leuk) refereert aan rommel en plastic.
  onze dochter woonde geruime tijd in thailand, en heeft ook vietnam bezocht.
  ze vond het daar over het algemeen, want ook thailand heeft natuurlijk viezigheid, smeriger.

 2. @ Lebonton
  Alleen in het centum van Hanoi en Seigon heb ik gezien dat ze daar het huisvuil en de rommel opruimen, verder zie je langs de wegen ontzettend veel afval zoals plastic.
  Maar ja het gaat hier ook die richting uit helaas.

 3. Draver, Je maakt er een echt reisblogverslag van, net zoals je vorig jaar met je excurise in de bergen deed.
  Het is daar, althans zover de foto`s getuigen, niet bepaald zonnig maar wel heel mooi.Dan bedoel ik natuurlijk het landschap en niet het rondzwervend vuil;-)

 4. Komt me bekend voor; ik zou moeten opzoeken waar we precies geweest zijn maar wij hebben toen ook zo’n boottochtje gemaakt. Ik had me aardig op het weer verkeken; wij reisden van zuid naar Noord en vanaf Hoi An begon het koud te worden dus de laatste tien dagen heb ik af en toe wel wat moeten afzien. Behalve op de boot in Halong Bay, dat was heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s