Vietnam / Hué – Da Nang – Hoi An

XIN CHÁO Vietnam

Vietnam van Noord naar Zuid

Zondag 7 november 2010

Zondagmorgen gaan we verder met onze rondreis door Vietnam half zes worden we gewekt uitslapen is er niet bij in ons luxe hotel, we moeten vandaag de schade inhalen van de lange treinreis van zaterdag.

Het is slecht weer het ziet er bij het openen van de gordijnen grijs uit en het is niet droog eerst een stevig ontbijt voordat we weer op pad gaan. Als we om kwart over zeven het hotel uitstappen in de gietende regen worden we gelijk bestookt door de straatverkopers met regenponcho’s ze zijn erg opdringerig terwijl ik net een poncho heb gekocht en het lijkt me dat ik er met een wel redelijk droog kan houden.

Wij zijn nu in Centraal-Vietnam een gebied met een rijke geschiedenis van het land, in dit hart ligt Hué de voormalige keizerlijke hoofdstad van de Nguyen-vorsten, we rijden met de bus naar de aanlegsteiger voor een vaartocht over de Song Huong de Parfumrivier. We maken de vaartocht met een drakenboot over de Parfumrivier, ik vraag me af waar de naam is aan ontleend want het is nu met de regen een grote modder gekleurde waterstroom, de naam heeft te maken met het bos in het gebergte waar de rivier ontspringt.

Na een klein uurtje varen meren we af bij de Thien Mu-Tempel, hier staat de Austin waarmee de monnik naar Saigon reed de bekende foto met de brandende kloosterling, verder was het hier erg nat maar een mooi beeld iedereen in een blauwe regenponcho. De 21 meter hoge Phuoc-Duyen pagode die net buiten de muren van de tempel staat, werd in 1844 gebouwd en was lange tijd het symbool van Vietnam, in deze tempel wonen nog altijd monniken.

Daarna bezoeken we de verboden Purperen Stad deze heeft niet de allure van zijn naamgenoot in Beijing waar we drie jaar terug erg onder de indruk waren van dit bouwwerk, maar dit is ook heel indrukwekkend. Daarna vertrekken we richting Da Nang we rijden hier langs de kust met zijn mooie witte stranden al is daar nu weinig van te genieten in de regentijd, we rijden verder over de Wolkenpas.

Hier was de gedemilitariseerde zone en er is behoorlijk gevochten tijdens de Vietnam oorlog, boven op de Wolkenpas neem ik als een van de weinigen even de tijd om een bezoek te brengen aan de vervallen Amerikaanse bunkers. Hier boven op deze berg hebben we een mooi uitzicht op de baai van Da Nang en het eiland waar een Amerikaanse legerbasis was gestationeerd tijdens de Vietnamoorlog.

In Da Nang hebben we nog even de tijd om een vluchtig bezoek te brengen aan het museum van de Cham-beeldbouwkunst. Het is een druk programma vandaag en we zijn nog niet klaar op het eind van de dag bezoeken we nog de Marmeren bergen met een beklimming van bekendste heuvel van dit gebied Thuy Son dit was tijdens de Vietnam oorlog een ideale schuilplaats voor de Viet Cong.

Het is al donker als we aankomen in ons hotel in Hoi An en we hebben hier even wat rust want hier blijven we drie nachten.

Drakenboot

  Pagoda van Thien Mu

Thien Mu-Tempel

De Verboden stad Hué

  Straatverkoop

Zicht op de Wolkenpas

Postkantoor op de Wolkenpas

 

Museum Bao Tang Dieu Khac Champa Da Nang

  Pagode bij de Marmeren Bergen

Straatbeeld bij de Marmeren Bergen

6 gedachtes over “Vietnam / Hué – Da Nang – Hoi An

  1. Het is alsof ik mijn eigen foto´s zie, toen wij er waren was het ook grauw en grijs, met veel regen. Voordeel was wel dat ik een hele mooie foto heb gemaakt van China beach. Jammer dat het strand voor het grootste gedeelte was afgedekt met zeil vanwege de bouw van resorts.

  2. @ Mo
    Het is even wat werk en niet voor iedereen interessant maar voor mijzelf wel een mooi naslagwerk dit blog. Trouwens eerdere reisverslagen dieik gemaakt heb over andere landen worden regelmatig gelezen, te zien op onze Telmiep.

  3. Mooie foto’s weer. Jammer van het regenachtige weer. Op de foto’s brengt het wel een bijzondere sfeer maar je zou toch liever een zonnetje erbij gehad hebben neem ik aan.

  4. @ Martin
    In de meeste gevallen vraag ik meestal toestemming om een foto te mogen maken, soms vind ik het genant als ik sommigen stiekem een foto zie maken en als er gevraagd wordt om een kleine vergoeding voor ons pienuts dan zijn ze niet thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s