Vietnam Hoi AN

XIN CHÁO Vietnam

Vietnam van Noord naar Zuid

Maandag 8 november

Vandaag een rustige dag we worden wakker door het gekwaak van de kikkers en als ik de deuren open van ons appartement drie hoog met een geweldig uitzicht over de rijstvelden en in de binnentuin het zwembad besef ik dat ik het hier wel drie dagen kan uithouden. Het is droog en de temperatuur rond de 25 graden heerlijk weertje, eerst een ontbijt met als verrassing bruin stokbrood en verder veel vers fruit een goed begin van de dag.

Omstreeks half negen worden we met de bus naar het verkeersvrije centrum van Hoi An gebracht voor een bezoek aan de dag markt van groente, vlees, vis en veel kleding waar Hoi An om bekend staat, We bezoeken vanmorgen ook het oude koopmanshuis Phun Hung gebouwd 200 jaar geleden en wordt bewoond door de achtste generatie van een koopmansfamilie.

Vanzelfsprkend bezoeken we ook nog een kledingatelier waar ze proberen mij een maatcostuum en andere kleding aan te smeren, hier wil ik snel naar buiten al is de uitleg in de weverij over de zijde productie leerzaam je ziet hoe de natuur daar zijn bijdrage aan levert de zijderupsen eten zich vol aan verse moerbeiblaadjes en een zijn een cocon aan het spinnen het leukste onderdeel van dit bezoek.

Het groepsgedeelte is nu voorbij we kunnen terug met de bus naar het hotel maar we besluiten in het leuke stadje te blijven met zijn 840 huizen en tempels die op de monumentenlijst staan. Het is erg gezellig in het schilderachtige Hoi An we bezoeken wederom de markt hier raak je niet uitgekeken vooral nu we de tijd hebben, we gaan wat eten in een klein restaurantje aan de kade met uitzicht op de rivier Song Thu Bon. Daarna bezoeken we nog wat winkeltjes en gaan naar het busstation en nemen een taxi naar ons hotel.

We hebben nog wat tijd over en huren een fiets om richting de kust te rijden, het strand is verlaten want het is winter maar wel 23 graden we worden gelijk weer benaderd door straatverkopers ze zijn stevig ingepakt ze hebben het koud, we kopen wat maar onze koffers puilen al uit met prullaria.

Op het strand is nog een fotosessie gaande van een trouwerij ik maak van de gelegenheid gebruik om ook een paar foto’s te maken als afsluiting van het bezoek aan het strand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Achterplaats koopmanshuis

 

 

 

 

Zicht vanuit de Japanse brug

 

 

 

 

Vietnamese Huismus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 gedachtes over “Vietnam Hoi AN

  1. Hallo Draver, met genoegen heb ik deze serie van jou over Vietnam gelezen. Zelf heb ik het traject van zuid naar noord gedaan samen met hanneke. Het is ontzettend leuk om de plekken waar ook wij zijn geweest te herkennen op jouw foto’s.Ik heb het weer helemaal opnieuw beleefd. Aanbevolen uiteraard.

  2. nou, ik heb helaas heel wat gemist in Hoi An, als ik dit blog lees! Kwestie van voorbereiding, lijkt me. Wij hebben in Hoi An wel gefietst, maar dan naar een dorpje in de buurt waar we een groententuin konden bekijken. Ook interessant, maar ik was liever even naar het strand gegaan. Kan me trouwens nog herinneren dat het weer niet mee zat: in Zuid-Vietnam was het prachtig, in Hoi An miezerde het, de eerste dagen in Hue waren weer warm maar de laatste dag (bezichting Verboden Stad) zeikte het van de regen en daarna was het alleen maar koud.
    Ik wil teruuuuuuuuuuuuuuuuuug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s