Watervogeltelling Sovon St.Laurense Weihoek

zaterdag 12 februari 2011 21:30 door Draver

In de maanden september / april worden de Watervogels geteld in vastgestelde monitorgebieden in ons land, waarvan op Walcheren het gebied in de St.Laurense Weihoek in deze telling is opgenomen.

De vogelwerkgroep Walcheren verzorgt deze telling en maakt van deze gelegenheid tevens gelijk gebruik om er een excursie aan vast te koppelen voor natuurliefhebbers die wat meer van vogels willen weten.

Het zag er deze morgen somber uit maar gelukkig geen regen, op de fiets naar de Zandvoortseweg waar de watervogeltellingexcursie om negen uur van start zou gaan.

Het gebied rond de Zandvoortseweg is ongeveer zeventig hectare groot en ligt in de Sint Laurense Weihoek, het is een nat open poelgebied met reliëfrijke graslanden een uitstekende rust en foerageer plaats voor weide en watervogels.

Watervogeltellingen zijn dan ook belangrijk om een vinger aan de pols te houden bij de aantalsontwikkelingen van watervogels, zowel voor heel Nederland als op de schaal van afzonderlijke gebieden. Tijdens deze telling werden we zelfs verrast door een schraal zonnetje, het was tevens door de vogels en het schrale zonnetje weer genieten in de natuur vooral toen de Veldleeuwerik een klein gedeelte van zijn zang liet horen.

Telling van 12-02-20110 van 09.00 tot 11.00 uur

Wilde Zwaan 19, Pijlstaart 4, Smient 1300, Wintertaling 45, Krakeend 2 , Grauwe Gans 55, Slobeend 25, Brandgans 2070, Kleine Canadese Gans 1, Buizerd 2, Veldleeuwerik 1, Wilde Eend 110, Bergeend 51, Kuifeend 1, Kieviten 65, Lepelaar 1, Meerkoet 1, Torenvalk 1, Wulp 1200, Grote Canadese Gans 14, Kolganzen 112, Kemphaan 2, Grauwe Gans 55, Indische Gans 1.

Brandganzen

Smienten

Zicht op Middelburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s