Schoonmaak kerkuilenkast Veere

Zaterdag na de watervogeltelling hadden we nog een werkje op hoog niveau, in de omgeving van Veere hadden we vorig jaar tijdens de controle van deze nestkast opgemerkt dat er door de vele braakballen er nagenoeg geen ruimte meer over was voor het echtpaar Kerkuil.

De kast die we zaterdag hebben schoongemaakt zit hoog in de nok van een boerenschuur in de omgeving van Veere, gewapend met een schepje en een emmer klimt mijn jongere collega resoluut naar de nok van de schuur.

Bij het plaatsen van de ladder tegen de wand van de schuur wat meestal met wat lawaai gepaard gaat vliegt er een volwassen Kerkuil naar buiten, hij zoekt een plaatsje in een boom in de omgeving van de boerderij.

De kast ligt vol met braakballen en uitwerpselen wat bij elkaar een penetrante ammoniaklucht veroorzaakt, de eerste laag is goed te verwijderen. Maar onder in de kast is het een aangekoekte plakkaat van braakbalen, met een lang touw laten we de resten zakken naar beneden, het resultaat is een kruiwagen vol met stof en braakballen.

De voorjaarsschoonmaak is gedaan en in juni komen we terug voor een eerste controle.

Braakballen van de Kerkuil

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s