Oranjezon voorjaar komt er aan

 Het duingebied Oranjezon het voormalige waterwingebied van de gemeente Middelburg en nu in beheer bij Het Zeeuwse Landschap is een heerlijk wandelgebied, een duingebied wat behoort tot de jonge duinen die tussen 1200 en 1700 zijn gevormd.

Het was dinsdag een heerlijke dag om een wandeling te maken door het uitgestrekte duin en bosgebied wat bestaat uit een duinstrook met helm begroeing wat verder landinwaarts overgaat in wat dichter struweel zoals braamstruiken en de meidoorn en elegantier.

Het bosgebied midden in de duinen bestaat hoofdzakelijk uit een gemengd dennen en loofbos. Het is momenteel goed te merken dat er geen drinkwater meer wordt onttrokken uit dit duingebied, de voormalige waterwinkanalen lopen over hun oevers door de overvloedige regen van de afgelopen winter.

Ik had kwam vandaag ook speciaal om de Boomleeuwerik te zien hij was al eerder waargenomen in dit gebied, op de helft van de wandeling in het open gebied het Doorndal zagen we twee vogels regelmatig vanuit een spiraalvlucht het duinstruweel induiken dit was een duidelijke kenmerk van de Boomleeuwerik.

Later hebben we ook de zang tijdens zijn vlucht tegen de strak blauwe lucht kunnen bewonderen, verder vandaag nog wat meer leuke waarnemingen zoals de Sperwer, Havik , Buizerd verder nagenoeg geen mezen in het Dennenbos.

De natuur blijft boeien.

p.s. was ook mijn trainingsgebied voor mijn hardlooptrainingen.

Gaspeldoorn

Duindoorn

Doorndal gebied van de Boomleeuwerik

Uitkijktoren in aanbouw

 

4 gedachtes over “Oranjezon voorjaar komt er aan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s