Wandeling Boswachterij Westerschouwen

Wandeling door de Boswachterij van Westerschouwen, het was een heerlijke dag om in het afwisselende duinlandschap te genieten van het mooie herfstweer.

Ik ben aardig bekend in dit gebied door mijn hardlooptrainingen met de Zandlopers en niet te vergeten de vele wedstrijden zoals de Pannenkoekloop, Deltacross en de Mosselloop die ik hier heb gelopen.

Maar deze keer een GPS wandeling van internet gehaald en op mijn Garmin gezet mogelijk wat verrassingen tijdens de wandeling door het grootste bos van Zeeland.

Tijdens de autorit naar de kop van Schouwen al een mooie verrassing net voor het Tophuis op Neeltje Jans zie ik een Ruigpootbuizerd zweven boven het duinlandschap duidelijk te herkennen aan de witte staart en aan de donkere achterrand van de vleugels, de dag begint uitstekend.

We starten de wandeling op het parkeerterrein aan de Adriaan van der Weideweg we gaan richting Burgh op de scheiding van het duingebied Zeepe en de bebouwing na ongeveer 1.5 km geeft de gps aan dat we het duingebied het Zeepe in moeten.

Hier wat verwarring de ingang waar we door moeten is hermetisch afgesloten, we lopen wat terug en nemen een andere ingang.

De officiële route komt niet overeen met onze track maar we blijven deze wel volgen en komen uiteindelijk gewoon weer op de officiële wandelroute door het Zeepe.

Bij aankomst in de boswachterij zouden we gelijk rechts in het bos moeten maar helaas geen doorkomen aan, we lopen verder langs de rand van het bos hier komt voor mij de gebiedsbekendheid goed uit en uiteindelijk komen we weer op de gps route.

Het is erg stil op deze door de weekse dag in het bos zelfs de vogels en het wild laten het afweten, behalve de Grote Bonte Specht die laat zich regelmatig horen.

Midden in het bos bij een infiltratie meertje even genieten van de rust en de stilte, het duinmeer is goed in gebruik bij diverse watervogels, zoals Kuifeend, Topper, Smient, Krakeend  in het open gebied zweven een Buizerd en een Sperwer.

We verlaten nu het bos en lopen nu over het strand richting de duinovergang bij de rotonde van Westenschouwen, dit stuk lopen we stevig door ook hier weinig zeevogels alleen op de paalhoofden wat Aalscholvers.

Na het gedeelte op het strand lopen we nog ongeveer een km door het bos met hoofdzakelijke loofbomen, een heerlijke wandeling maar zonder verrassingen.

De natuur blijft boeien.

10 gedachtes over “Wandeling Boswachterij Westerschouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s