Giervalk eindelijk in beeld

Zondagmorgen na de koffie op pad om te gaan vogelen, ik ben inderdaad geen vroege vogel zoals de meeste vogelaars wel zijn.

Ik was van plan om wat in de omgeving van het Veersemeer te gaan vogelen en te genieten van  mogelijk nog een paar nieuwe soorten, voordat ik vertrek kijk ik altijd even op de site van Waarnemen.nl en Dutch Birding op mogelijke mooie en interessante vogelsoorten in onze omgeving.

Op de site van Waarnemen geen soorten binnen redelijke afstand waar ik mijn route voor zou aanpassen, maar de melding op Dutch Birding van 09.58 uur dat de Giervalk weer op de zelfde plaats aanwezig was als zaterdagmiddag bracht dat wel.

Even overwogen om met de fiets naar Vlissingen te rijden en de veerboot te nemen naar Breskens en vandaar verder doorrijden richting het natuurgebied de Blikken bij Groede is in km wel een stuk korter.

Toch maar met de auto door de Westerscheldetunnel naar Zeeuws-Vlaanderen, deze Giervalk verplaatst zich over grote afstanden in Zeeuws- Vlaanderen en over de Belgische grens waar hij vorig jaar november voor het eerst is gezien, dat is niet te doen in de winter op de fiets.

Omstreeks half twaalf ben ik bij het natuurgebied de Blikken het is angstig stil weinig vogelaars te zien ik zoek met mijn verrekijker het gebied af geen Giervalk in beeld, inmiddels wel met grote snelheid langsrijdende auto’s gekkenwerk.

Ik neem aan dat de Giervalk inmiddels op een andere plaats is gezien, dankzij de moderne communicatie van de smart Phone zie ik de melding dat de Giervalk is neergestreken bij het natuurgebied aan de Mosterdweg.

Hier is het te doen een hele batterij aan telescopen met daar achter de vogelaars staan te genieten van deze machtige mooie Valk.

Hij zit zich rustig op een paal aan de rand van het natuurgebied met uitzicht over zijn mogelijke prooien zoals Brand, Grauwe en Kolganzen, hij is zich uitgebreid aan het poetsen en zijn verenkleed aan het verzorgen.

Regelmatig verlaat hij zijn uitkijkpost en probeert een Velduil en een Haas te vangen, maar dit mislukt. Hij vliegt ook regelmatig heen en weer tussen de natuurgebieden aan de Mosterdweg en de Blikken.

Na een uurtje in deze omgeving waar ik  bijzonder  heb genoten van deze Giervalk vooral in de vlucht, ga ik verder genieten van de mooie vogelgebieden die Zeeuws-Vlaanderen heeft te bieden.

De natuur blijft boeien, ook in ons mooie Zeeuws-Vlaanderen.

De waarnemingen van vandaag, Giervalk, Brandgans, Grauwegans, Wintertaling Kolgans, Slechtvalk, Torenvalk, Buizerd, Witgatje, Kemphaan, Smient, Slobeend, Kuifeend, Tafeleend en in de omgeving van Axel 3 Reeën.

Giervalk moeilijk te zien zit op paaltje.

De Blikken Groede

Baarzandsche Kreek

Axelsche Kreek

6 gedachtes over “Giervalk eindelijk in beeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s