Oranjezon veel duinafslag

Vandaag een wandeling door het voormalige waterwingebied Oranjezon wat nu in beheer is bij het Zeeuws Landschap.

Op een doordeweekse dag zoals vandaag is het hier heerlijk rustig en normaal kan je dan hier  genieten van de  bosvogels en het wild wat hier aanwezig zijn, maar door het lawaai van een hakselaar die complete bomen aan het versnipperen was kwam daar weinig van tercht.

Aan de landzijde van het bos van Oranjezon wordt een gedeelte van het bos gerooid waardoor het echte duinlandschap ook vanaf de landzijde weer goed zichtbaar wordt, een mooie overgang van vroon naar het duinlandschap.

Als alternatief heb ik er maar een strandwandeling van gemaakt op het mooiste strand van Walcheren, in de zomer mijn favoriete plekje om naar het strand te gaan.

Het was even schrikken toen ik via het duinpad  het strand op wilde lopen, ik moest van het duin afspringen om op het strand te komen.

Er was ook hier door de stevige wind van de laatste dagen een behoorlijk stuk duin verdwenen, maar het is ook een stukduin wat geschonken is door de natuur.

Ook op het strand is veel te zien veel aangespoelde Zwaardschelpen en een nieuwsgierige Zeehond die regelmatig zijn kop boven water steekt.

Verder veel Meeuwen en Scholekster op het strand, en verder helemaal het gevoel op het strand van alleen op de wereld te zijn.

Advertenties

5 gedachtes over “Oranjezon veel duinafslag

  1. Omdat het strand zo rond loopt, zie je niet waar het ophoudt. Dat versterkt het gevoel van helemaal alleen. Texel heeft dat ook. Mooie foto’s! Ja, de afslag was bijna overal. Heb je Nederland van boven gezien? Ik vind de Zandmotor wel veelbelovend.

    • Heerlijk het gevoel op het strand toeristen weg, geen zon en een plekje waar je ver voor moet lopen dan ben je inderdaad alleen. Ja Nederland van boven volg ik oog, al zat er in de uitzending van gisteravond wel een angstscenario in van de superstorm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s