Kleine Burgemeester in de vissershaven van Vlissingen

Woensdagmorgen een melding van een Kleine Burgemeester in de binnenhaven van Vlissingen, geen tijd genomen om te gaan kijken.

Donderdagmorgen na de koffie richting Vlissingen koud min 4 graden Celsius, en op de visserskade voor mijn gevoel flink kouder.

Geen andere vogelaars te bekennen dus zelf op zoek naar de Kleine Burgemeester, mijn aandacht ging gelijk naar een viskotter uit Stellendam die haring aan het lossen was hier zag ik grote groepen met meeuwen die  scheerde boven de losplaats.

Maar hier geen Kleine Burgemeester tussen de andere meeuwen kunnen vinden, even een praatje gemaakt met de vissers net terug met hun vangst uit het Engelse kanaal.

Verder zoeken rond de visafslag in de binnenhaven levert al snel resultaat ver weg richting Vlissingen zie ik hem alleen dobberen, helaas te ver weg voor een foto.

Later zijn er andere vogelaars aanwezig en die voeren de overige meeuwen met brood en de Kleine Burgemeester laat ook deze kans niet voorbij gaan, ik zit nu comfortabel in mijn auto uit de wind naar dit spektakel te kijken.

De Kleine Burgemeester is de kleine van de twee soorten meeuwen zonder een zwart verenkleed, de andere is zijn iets grotere Grote Burgemeester.

Deze vogels worden vaak in de winter in havens en langst de Nederlandse kust gezien.

Kokmeeuw

Kleine Burgemeester

4 gedachtes over “Kleine Burgemeester in de vissershaven van Vlissingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s