Blauwe Reiger en mijn vijver

Als natuurliefhebber en in het bijzonder vogels, heb ik mijn tuin zo ingericht dat het een eldorado is voor alles wat met de natuur te maken heeft.

En in het hart van mijn tuin een natuurvijver aangelegd die een waar paradijs is voor vogels, de vogels komen regelmatig drinken en badderen.

En daar een buurman een paar Goudvissen en Rietvoorns in mijn vijver heeft uitgezet is ook de Blauwe Reiger een regelmatige gast, vooral nu aan de overkant in het bos drie nesten in aanbouw zijn door de familie Blauwe Reiger .

Een supermarkt met vissen en kikkers dicht in de buurt wat wil je nog meer, ik probeer de Reigers met zachte hand naar de buurman te sturen maar dat lukt meestal niet.

Soms als we in de tuin zitten is hij ons te slim af geluidloos doet hij zijn werk in onze vijver.

Het is een geruststelling dat ik ieder najaar toch weer ongeveer 30 Goudvissen en Rietvoorns zie zwemmen, de natuur reguleert zich zelf.

5 gedachtes over “Blauwe Reiger en mijn vijver

  1. Wat een geluksvogels zijn jullie. Ik heb ook eens bezoek gehad van een reiger, maar bij zijn vertrek was mijn vijver leeg. Even vond ik geen klap meer aan die hele natuur, de visjes aten uit mijn hand. Maar ik gelukkig heb ik me op natuurlijke wijze weten te herstellen. Hartelijke groet, Wout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s