De Blauwborst en de jaarlijsten

Het kijken naar vogels is voor mij een serieuze vrijetijdsbesteding, het geeft een ontzettende voldoening als je weer een nieuwe soort  op je levens of jaarlijst kan noteren.

Maar inmiddels is er onder de vogelaars een hevige strijd gaande wie de meeste soorten hebben gezien of gehoord voor hun jaar of levenslijst.

Onbewust merk ik zelf dat ik ook een beetje ben aangestoken met dit virus, maar mijn kennis  van vogels en de  mobiliteit op de fiets kom ik gewoon te kort op de echte twitchers die met de auto overal  snel de vogelgebieden kunnen afzoeken.

Maar ik heb zonder veel moeite en geluk mijn Blauwborst op mijn jaarlijst staan en dat kost voor andere vogelaars toch wat meer moeite.

Woensdag kwam ik weer langs de plaats waar de Blauwborst regelmatig wordt gezien, ik zie een auto ( Frans fabrikaat ) staan van een bekende vogelaar die hoog staat op onze jaarlijst op Walcheren.

Niemand te zien in de auto, portier open vermoedelijk is deze vogelaar op zoek naar de Blauwborst.

Niemand in de omgeving  te zien die op zoek is naar de deze Blauwborst , terug naar de auto waar ik  een slapende vogelaar zie liggen in zijn auto stoel in de slaapstand.

Ik was toch wel wat ongerust een slapende vogelaar bij de Blauwborst, voorzichtig op de auto ruit geklopt en dat resulteerde dat hij terug was in de werkelijkheid in vogelland.

Een bevlogen vogelaar die een heel drukke nacht en dag heeft gehad en wat slaap en rust te kort kwam en toch niets wil missen zoals de Blauwborst.

Ik ga gewoon maar weel lekker vogelen en de jaarlijsten daar maar ondergeschikt aan maken, en inmiddels is het ook weer genieten van de vlinders en planten.

Advertenties

10 gedachtes over “De Blauwborst en de jaarlijsten

  • Maar het is wel een vogelaar met een geweldige passie voor vogels en met een grote kennis. En ik maak gebruik van zijn kennis tijdens de tellingen. Maar het was een leuk moment hoe iemand met zijn hobby omgaat.

 1. Het toch een mannending: overal een strijd van maken.
  Ik sluit me bij Antoinette aan.
  Toch mag ik de echte vogelaars erg graag. Elke keer dat ik mee ga tellen of zo, steek ik weer heel wat op van die fanatieke mannetjes (en een enkele vrouw).

 2. Wilde ik ook zeggen…mannen willen altijd scoren…
  Hoewel ik dat bij jou nog niet zo extreem zie….

  Mooi geschreven blog…..en de blauwborst heb ik tot op heden nooit gezien…..

  Waarom is er vaak zoveel competitie tussen mannen?
  Iets uit de oertijd?

  Fijn weekend nog….:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s