Schellachloop

Van Smithkaasloop via Nadorstloop naar de Schellachloop, het is hier in de Nadorst begonnen met een afstand over 10 Engelse mijlen alleen in die tijd voor wedstrijdlopers met een KNAU licentie, later is de prestatieloop er bij gekomen op de vrijdagavond en de wedstrijd werd op de zaterdagmiddag gelopen.

Wedstrijd en prestatielopers mochten toen nog niet in een wedstrijd samen lopen en alleen voor de wedstrijdlopers waren er toen in die tijd uitslagenlijsten en prijzen in natura zoals een pakket kaas van Smith kaas.

Schellachloop over 4, 8, of 12 km nu met start en finish bij de Kaasboerderij de Schellach een mooie locatie in het mooie gebied de tuin van Walcheren de Schellach, een nieuwe start met een oude traditie van wedstrijdlopen en trimlopen in dit gebied.

Hopelijk komt er bij een volgende editie weer een 10 Engelse mijlen terug, het was altijd een mooie loop in een geweldig gebied, met bekende wedstrijdlopers  zoals Piet Vonck, Cor Vriend en Piet van Alphen en veel Belgische toppers.

Hierbij een impressie bij de doorkomst in de Nieuwenhovenseweg in Middelburg bij het 2/6/10 km punt .

Voor uitslagen en verslag site van Atletiek Zeeland


2 gedachtes over “Schellachloop

  1. Ik ben op zoek naar de hardloper op de 2e foto ( waar 3 mannen hardlopen) en dan de achterste man in grijs shirt. Volgens mij ben ik hem een paar keer hardlopend en leuk zwaaiend tegen gekomen…en wil graag in contact met hem komen!

    Groet Mar Boot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s