De Kwade Hoek

Zoals ik al in mijn vorige blog over De Kwaaien Hoek al had geschreven dat ik hier snel terug zou komen heeft niet langer geduurd dan 5 weken, mede door het mooie weer vandaag was het zeker een reden om dit mooie gebied vandaag te bezoeken.

In tegenstelling tot de vorige keer toen ik nagenoeg alleen in het gebied aan het struinen was en ook lichtelijk was verdwaald, is het nu drukte wat eigenlijk niet leuk meer is.

Maar ja dat nemen we maar op de koop toe, op de kleine parkeerplaats bij de ingang van het natuurgebied de Kwade Hoek werden we al gewaarschuwd om maar vooral laarzen aan te doen want het was een natte boel.

Geen laarzen bij de hand maar met goede wandelschoenen moet het ook te doen zijn,uit voorzorg een alternatieve route gevonden waar we met een natte zone redelijk op het strand konden komen.

In dit gedeelte al snel een Cetti’s Zanger horen zingen en een overvliegende Grote Zilverreiger een mooi start van de wandeling, verder in het struweel drie Reeën mooi te zien.

Eenmaal op het strand zie ik inderdaad dat we vandaag niet alleen zijn de Kwade Hoek is een hot item geworden in de vogelland, wij lopen netjes langs de rand van de duinen naar het schorren gebied.

Hier een plaats opgezocht om de telescoop te installeren, maar ook hier niet alleen maar wel gezellig.

Inmiddels heb ik een Strandleeuwerik in beeld helemaal alleen aan het foerageren in het natte schor, maar helaas er komen vogelaars respectloos dwars door het schorre gebied naar ons toe lopen.

Helaas vogel gevlogen, ik besluit om voor mezelf maar een rustig plakje op te zoeken.

Inderdaad nu was het genieten van het heen en weer vliegen van de Sneeuwgorzen, IJsgorzen en Fraters een geweldig gezicht, inmiddels zie ik ook een Slechtvalk jagend achter een Scholekster.

Ook hier een mooie vegetatie van duin en schorre planten, een dag om van te genieten.

En een wens ook hier meer respect voor elkaar en voor de natuur, dan kan men alleen maar meer genieten van dit mooie gebied.

DSC_1015

DSC_1102

DSC_1103

DSC_1088

DSC_1040

DSC_1081

Sneeuwgors

DSC_1107

IJsgors

DSC_1113

Zeewolfsmelk

5 gedachtes over “De Kwade Hoek

  1. Wat een fijne reportage weer. Dat ‘kwade’ hoeken zo heerlijk goed kunnen zijn. (Want dat de maatschappelijk ‘goed’ geheten hoeken kwaad aanrichten weten we helaas te goed uit het dagelijkse slechte nieuws).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s